Ero luterilaisen ja ChristianLuterilainen vs Christian

Jos on olemassa 's yksi tärkeä asia tietää luterilaiset kristityt että olisi se, että ne kuuluvat yhteen massiivinen sateenvarjon joka on kristinusko. Suuressa Yksinkertaisemmin, luterilaiset ovat kristittyjä. He' vain yhden lahkon monien muiden joukossa, jotka ovat olleet perustettiin vuosien saatossa.

Kristinusko seisoo joukko uskomuksia. Ensinnäkin, Jeesus Kristus. Kristityt uskovat, että hän on Jumalan Poika ja Messias (Voideltu), joka on täyttää Jumalan 'rakkauden ja pelastuksen kirjoitettu Vanhan testamentin Raamatun. Through uskomus ja hyväksymistä kuolemasta ja ylösnousemuksesta , syntinen ihmiset voidaan sovittaa yhteen Jumalaan ja tarjotaan lupaus iankaikkisen elämän. Jeesuksen 'ylösnousemuksen pidetään kulmakivi kristinuskon. Se osoittaa, että hänellä on valta yli elämän ja kuoleman ja siten on valta suoda iankaikkinen elämä keskuudessa. Useimmat Christian lahkot uskovat Pyhän kolminaisuuden (Isä, Poika ja Pyhä Henki yhteen Jumalaan), sakramentit, rukous ja uskojen, ja tuonpuoleisessa. Sakramentteja riitit, joka perustetaan Christ joka välittää armo, joka muodostaa pyhä mysteeri. Useimmat tavanomaisesti, ne kirjataan ulospäin merkkinä, joka perustetaan Christ, välittää sisäänpäin, hengellinen armo Hänen kauttaan. Kaksi laajimmin hyväksytty sakramentteja Kaste ja ehtoollisesta kuitenkin osa kristityistä tunnistavat seitsemän sakramentit tai Divine Mysteries: kaste, vahvistus ( 'mirhavoitelu' ortodoksisessa perinne), ja eukaristia, Holy Orders, täsmäytys on Penitent ( tunnustus), viimeinen voitelu, ja Matrimony. Kuitenkin näkemykset molemmat mitä riitit ovat sakramentaalista ja mitä se merkitsee teko saada sakramenttina vaihtelevat kristilliset ja perinteisiin. Lisäksi kristinuskoa laajalti symboloi ristin. Muita merkittäviä Christian symbolit sisältävät chi-rho monogrammi, kyyhky (symbolinen Pyhän hengen), uhrilammas (symbolinen Kristuksen 's uhri), viiniköynnöksen (symboloi tarvittava connectedness kristillisen Kristuksen) ja monet muut. Nämä kaikki ovat peräisin kirjoituksista löytyy Uuden testamentin. Jälleen hyväksyminen näistä symboleista vaihtelee nimellisarvo toiseen.

Mikä tekee kirkon erillään muusta kristillisen yhteisön on sen lähestymistapa God 'armon ja pelastuksen. Luterilaiset uskovat, että ihmisillä on tallennettu synneistä Jumalan' s armosta (Sola Gratia) yksin uskon kautta (sola fide). Ne eivät vaadi väliintuloa pappien etsimään Jumalan 'armon tai anteeksiannon. Kuten useimmat Christian aloilla, he uskovat Pyhän Kolminaisuuden. He myös arvo sakramentit kuin armonvälineitä pyrkivät pyhitys ja perusteluja. On kuitenkin olemassa joitakin pieniä ristiriita miten ne pitävät kaksi suosituinta sakramentit, kaste ja ehtoollinen. Kaste heille on armonväline ja vaikka käyttötapa ei ole tärkeä, se on yleensä toimitetaan sadetus vettä. ei ole asianmukaista ikä kaste. luterilaisten voi hallinnoida sanoi sakramentin sekä nuoret että vanhat. Ainoat vaatimukset kelvollisen kaste ovat 'vesi ja Sana.' In ehtoolliselle, he uskovat, että leipä ja viini todella ovat kehon ja Kristuksen veren. he ovat tottuneet käyttämään todellista viiniä sijasta korvikkeiden tai vain leivästä. Lisäksi niiden yhteinen juhla tiukasti seuraa järjestyksessä Mass. ja kuten monet perinteiset Christian aloilla, se on yleensä hallussa vakiintunut rituaaleja ja lauletaan liturgioistaan. Lisäksi luterilaiset rajoittuvat käytön osalta symbolien ja kuvien ja kunnioitusta pyhimysten. He uskovat, että tunnustaminen tällaisten elementtien on nimenomainen epäjumalanpalveluksen muodossa.

Yhteenveto1) luterilaiset ovat kristittyjä.

2) keskipiste uskomus kaikkien kristittyjen, kuten luterilaiset, on Jeesuksen Kristuksen Vapahtajan.