Ero taolaisuus ja JainalaisuusMitä monet meistä tietävät, että taolaisuus ja Jainalaisuus kaksi uskonnollista emäksiä, jotka ovat läsnä tänään joukossa niin monia muita maailman uskonnoista tällä hetkellä. Ne eivät ole samanlaisia, ja on monia eroja. Jotkut ihmiset pitävät heitä uskonnot taas on niitä, jotka katsovat, että yksi näistä tai molemmat näistä on vain yhdistelmä uskonnollisen ajatuksia vaikutteita muiden uskontojen samoin. Ei vain tätä, molemmat liittyy myös uskomuksista asukkaiden tietyllä alueella.

Ensinnäkin, Jainismi on ikivanha 'dharmic' uskonto, joka on peräisin Intiasta. Siinä säädetään väkivallaton polun kaikkien elävien olentojen maailmassa. Kuten muutkin uskonnot, se vaatii ponnisteluja parantamiseksi ja edetä yksi 's sielu jotta saat jumalallisen tajunnan kautta henkinen tikkaat. Sielu, joka on kukistivat sen pahan aspekti vanhurskas kutsutaan Jina (valloittajan ). taolaisuus, toisaalta, sisältää monenlaisia ​​uskonnollisten ja filosofisten perinteiden. Se on enemmän tai vähemmän levisi Itä-Aasiassa noin kaksi vuosituhatta ja on jopa levinnyt länsimaissa 19th century. Tao tarkoittaa polku ja Taoist etiikka ja käyttäytyminen korostaa kolmesta Helmi Tao: nöyryys, myötätunto ja kohtuullisesti. taolainen ajatus keskittyy enemmän terveyttä, pitkäikäisyys, luonto ja toiminta kautta toimettomuus, joka tuottaa harmonia.

Lähentää määrän seuraajia kaksi uskonnollista emäkset osoittaa, että on lähes kaksi kertaa niin paljon seuraajia Jainism, 4. 3 miljoonaa, verrattuna taolaisten, joiden lukumäärä on 2. 7 miljoonaa. Mitä tulee maantieteellisten alueiden, jossa nämä uskonnot harjoitetaan, taolaisuus perustuu Kiinassa ja Kiinan diaspora taas taolaisuus perustuu Intiassa ja osissa Itä-Afrikassa.

Lisäksi kaksi uskontoa myös vaihdella kannalta kulttuuriperinteen. Kun taas taolaisuus vaikuttavat kiinalaisen kulttuurin, Intian kulttuuri vaikuttaa Jainism. Seuraavaksi puhumme historiallisesta perustaja joka löysi uskonto. Taolaisuus löysi Laozi ja Jainalaisuus mukaan Rushabha joka oli ensimmäinen 24 Tirthankara. 24 Tirthankaras pidetään näkyvin luvut Jainism.

Kaksi uskonnot on paljon eroja, kun se tulee heidän uskomuksia ja ajatuksia. Molemmat uskovat jumalolento, mutta teismi in taolaisuus on todella polyteismi, eli he uskovat eri jumalia tai jumaluuksia. Sen sijaan Jainalaisuus on monoteistinen, eli uskovat vain yhteen Jumalaan. Filosofia koskien ongelma ihmiskunnan on myös aivan erilainen. Jainism todetaan, että ihmisillä yleensä ratkaista ongelmia ja ristiriitoja väkivaltaisesti mikä ei ole hyväksyttävää. Taolaisuus on vähän konservatiivinen tässä asiassa ja toteaa, että maailmankaikkeus toimii ja jatkaa hyvin harmoninen tavalla omien, määritellään tavalla. Pyhä sivustot taolaisuus kuuluvat Heng Shan Bei, Tai Shen ja Heng Shan Nansong Shen. Vuonna Jainism Pyhä ja uskonnollisia paikkoja sisältävät Ranakpur Temples, Dilwaran temppelit, Shikharji, Palitana Baa jne

Vapaapäivät havaittu kaksi uskontoa ovat hieman vaikuttaa kulttuurin paikka erityisesti Kiinassa ja Intiassa taolaisuus ja Jainism vastaavasti. Kiinalainen uusi vuosi, Tomb lakaistaan ​​päivä, Dragon veneen festivaali, Double Ninth Day, Lyhtyjuhla ovat joitakin niistä lomien jotka taolaisuus huomauttaa. Vuonna Jainism, lomat ovat Shrutha Panchami, Paryushan, Kshamavaani, Mahavir Jayanti jne

Yhteenveto erot ilmaistaan ​​pisteinä
1. Jainismi-ikivanha 'dharmic' uskonto, joka syntyi Intiassa; Taolaisuus-sisältää monenlaisia ​​uskonnollisten ja filosofisten perinteiden läsnä Itä-Aasiassa noin kaksi vuosituhatta2. Jainism- vaatii ponnisteluja parantamiseksi ja edetä yksi 's sielu jotta saat jumalallisen tajunnan kautta henkinen tikkaat; Tao tarkoittaa polku, taolaisia ​​etiikka ja käyttäytyminen korostaa kolmeen Helmi Tao: nöyryys, myötätunto ja maltillisesti, Taoist ajatus keskittyy terveyden, pitkäikäisyys, luonto ja toiminta kautta toimettomuus, joka tuottaa harmonia jne.

3. seuraajat; Taoism- 2. 7000000, Jainism- 4. 3 miljoonaa

4. Läsnä: taolaisuus-Kiinan ja diaspora; Jainism- Intia, Itä-Afrikassa

5. perustaja; Taoism- Laozi; Jainism- Rushabha, ensimmäinen 24 Tirthankara

6. Holy sivustot; Taolaisuus-Heng Shan Bei, Tai Shen ja Heng Shan Nansong Shen; Jainism-Ranakpur Temples, Dilwaran temppelit, Shikharji, Palitana Baa jne

7. Theism- polyteismi in taolaisuus, monoteismi vuonna Jainismi