Ero kurdit ja arabitKurdit vs arabit

Kurdit ja arabit ovat muslimeja, mutta he puhuvat eri kieliä, asuvat eri alueilla, ja on erilaiset kulttuurit.

kurdit
Kurdit, tai kurdiväestön, puhuvat kurdin kieltä. Ne ovat monikielisiä ihmisiä ja puhuvat kahta tai useampaa kieltä. Yleensä he puhuvat kurdi sekä kielen kansakunnan missä ne ovat peräisin, kuten arabian, persian, tai turkki. Kurdit asuvat maahanmuuttajayhteisöjä sujuvasti kolmella tai useammalla kielellä. Esimerkiksi kurdi kristittyjä ja kurdien juutalaisia ​​puhuvat aramea samoin.

Kurdit ovat kotoisin Lähi-idässä. Ne ovat osa Iranin väestöstä. He asuttavat Kurdistanin alueella, joka kuuluu osia Irak, Iran, Turkki, ja Syyria. Uskotaan, että on olemassa noin 34 miljoonaa kurdia asuvat eri alueilla maailmassa. Valtaosa kurdit elävät Lähi-idässä ja myös Georgia, Armenia, Venäjä, Israel, Azerbaidzan, Libanon, Yhdysvallat, ja monissa Euroopan maissa. Kurdit uskotaan olevan neljänneksi suurin etninen yhteisö maailmassa asuvat Lähi-idässä. Vain arabit, persialaiset ja turkkilaiset syrjäyttävät ne.

Kurdit ovat pääasiassa sunnimuslimien, mutta on olemassa vähemmistöjä shiiamuslimien myös asuu alueilla, kuten Kermānšāh ja llam, Iran. Fayli kurdit ovat myös shiiamuslimien elävät Kaakkois- ja Keski-Irakissa. Alevis ovat toinen yhteisö shiiamuslimien kurdien asuvat pääasiassa Turkissa, Tunceli, ja Sivas jne

Kurdikulttuurin on lähinnä sekoitus antiikin iranilaiset ottaa islamilainen juuret ja on Hurrian tai alkuperäiskansojen. Kurdiperheen naiset, toisin kuin monet muut muslimien kulttuureissa, eivät kata heidän kasvonsa ja miehet ja naiset osallistuvat molemmille sukupuolille toimintaa.arabit
Arabeja, tai arabia ihmiset, puhuvat arabiaa. Arabia on seemiläinen kieli, joka sai alkunsa Arabiassa. Arabian kielen levinnyt Länsi-Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Koska kieli ja leviämistä kulttuuri, ihmiset elävät näillä alueilla alettiin määräisiä kuin arabeja.

Arabit lähinnä elää arabimaailmassa joka sisältää Länsi-Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa. Arabit tunnistetaan arabit pohjalta kolmen perusteen; kieltä, sukututkimus, ja kulttuuriin. Genealogically, ihmisiä, jotka voivat jäljittää perimänsä eri heimojen Arabian ovat arabeja. Heimot Arabian viittaavat alkuperäiseen ihmisten Arabian niemimaan. Kielellisesti joiden ensimmäinen kieli on arabia lukien monet lajikkeet pidetään arabeja. Riippuen kieli on yli 300 miljoonaa arabia.

Katse takaisin historiaan, Arabit ei määritellä heidän uskontonsa. Ne ovat ihmisiä ennen nousua islamin. Siellä käytetään olla arabikristityt jotka tänään muodossa lähes 10 prosenttia arabiväestön. Arab Jewish heimot myös olemassa, mutta nykymaailmassa arabit ovat pääasiassa shiia, sunnien ja Ismailiitit muslimeja.

Yhteenveto:

1. kurdien tai kurdiväestön, puhuvat kurdinkielisten; Arabeja tai arabia ihmiset puhuvat arabiaa.
2. kurdit ovat kotoisin Lähi-idässä. Ne ovat osa Iranin väestöstä. He asuttavat Kurdistanin alueella, joka kuuluu osia Irak, Iran, Turkki, ja Syyria; Arabit lähinnä elää arabimaailmassa joka sisältää Länsi-Aasiassa ja Pohjois-Afrikassa.
3. On noin 34 miljoonaa kurdia asuvat eri alueilla maailmassa; riippuen kieli on yli 300 miljoonaa arabia.