Ero Puritaanit ja PilgrimsPuritans vs Pilgrims

Puritaanit ja Pilgrims kaksi ryhmää ihmisiä, jotka ovat peräisin Englannista ja sen kirkko, anglikaaninen kirkko. Molemmat ryhmät ovat osa puritanismin, aktivisti liikkeen jälkeen Englanti uskonpuhdistuksen. Puritanismin kannattaa ankaran uskonnollisen tieteenalojen yksinkertaistaminen hartaudenharjoitusten näkemys, että pelastus on yksin armosta, Kristuksen on keskellä uskon, ja etsivät Raamattuun lopullinen valta uskonnollisista asioista.

Molemmat ryhmät tutkia kirjoituksia oppaana elämässään. Molemmat ryhmät tunnustavat lukemisessa, tutkia ja tulkita Raamattua. Laajennus, tämä kannustaa koulutuksen ja osaamisen kautta lukeminen, ymmärtäminen ja joskus saarnasi.

Puritans ovat joukko ihmisiä, jotka muodostivat johdolla John Foxe. Foxe kirjoittanut kirjan nimeltä Book of Martyrs, joka pakottaa katsoa ja elää hyveitä kristinuskon. Tämä käsite on liikkeelle kuuluisan toimia Martin Luther ja Henry VIII 's ilmoituksen korkeimman johtajan anglikaanikirkon.

Puritaanit ovat uudistajat, ja niiden tarkoituksena on uudistaa anglikaanikirkon sisältäpäin. Heillä on järkevämpi ymmärrystä välistä suhdetta kirkon ja valtion. Jotkut heidän monien ihanteellinen uudistuksia ei koskaan toteutunut ja johti olemassaolon Pilgrims. Pilgrims ovat Puritaanit jotka uskovat, että niiden ei pitäisi vaarantaa heidän 'puhdistus' erityisesti yksiköt kirkon ja valtion. Johtuen eturistiriidoista, nämä Puritans, joka kutsui itseään pyhiinvaeltajat olivat tyytymätön ja päätti lähteä Englannista ja muodostaa omia kirkkoja.

Pyhiinvaeltajat kutsutaan myös separatistien. Ne johtavat Robert Browne, joka myös kirjoittanut kirjan nimeltä uskonpuhdistus Ilman viipyi mille tahansa.

Sekä Pilgrims ja Puritans purettu Amerikassa ja oli merkittävä rooli Amerikan historiassa. Pyhiinvaeltajat laskeutui ensimmäisenä 1620 jälkeen matka Hollannista kyytiin Mayflower. Ne ratkaistaan ​​Plymouth ja olivat harvassa jälkeen kova matka valtameren yli. Toisaalta, puritaanien saapui lähes vuosikymmen myöhemmin ja asettui Massachusetts Bay. He tulivat monissa laivoissa ja alakynteen Pilgrims.Kun ihmiset, Pilgrims ja Puritans ovat myös erilaiset. Puritans antaa painoa koulutukseen ja uskontoon. Ne ovat hieman korkeammat sosiaaliset tikkaat hyvän akateemisen koulutuksen. Samaan aikaan, Pilgrims työskentelevät ihmiset tai Talonpojat.

Kehitys hallinnon ja yhteisön on myös suuri ero. Pilgrims soveltanut eräänlaista demokratiaa omassa yhteisössään. He kehittivät liiton muistuttava demokratia. Johtajat ja jäsenet ovat tasavertaisia, ja siellä on erottaminen valtion ja kirkon. Tämä on vastakohta järjestelmän Puritans, joka on muoto teokratiaa. He säilyttivät Englanti järjestelmä, jossa johtajat ovat jumalallinen oikeus hallita ja viranomaiselle. Kirkko ja valtio kysymyksiä myös päällekkäisiä.

Pilgrims ja Puritans on merkittävä rooli historiassa. Pilgrims alkoi Kiitospäivä, perinne, joka muistetaan toveruus ja yhteistyötä Pilgrims ja intiaanit; kun Puritans ovat tunnettuja johtamiseen noitavainot ja polttaminen ihmisiä epäiltynä noituutta tai harhaoppia.

Yhteenveto:

1. Pilgrims ja Puritans on samanlainen syntyperä, yhteistä historiaa, ja tavoitteet. Puritaanit ovat alkuperäisiin, jonka tavoitteena oli tuoda takaisin yksinkertaisuus ja hyve kristinuskossa. Toisaalta, Pilgrims ovat separatistit, jotka olivat aikoinaan Puritans mutta olivat tyytymättömyyttä klo uudistuksia. Molemmat ryhmät näyttävät Raamattuun niiden lopullinen auktoriteetti uskontoon eikä papiston.
2. Pilgrims tuli ensin Amerikkaan ja asettui Plymouth kun Puritans tulivat myöhemmin ja asettui Massachusettsissa.
3. John Foxe on johtaja Puritans kun Robert Browne on Pilgrim 's perustaja.