Ero CPI-U ja CPI-WCPI-U vs CPI-W

Kun nopea hintojen nousu ensimmäisen maailmansodan aikana, kuluttajahintaindeksi (CPI) luotiin, jotta tehokkaasti laskea säädöt kustannus-of-elävät työntekijöiden. Se mittaa hintatason muutokset tavaroiden ja palvelujen, joita ostavat kotitalouden.

Hinnat näytteiden kunkin kohteen kerätään säännöllisesti, jotta keksiä CPI. Se koostuu hintojen eri tavaroiden ja palveluiden, jotka osoittavat, miten kuluttajat käyttävät tulonsa. Kuluttajahintaindeksi on kokenut useita muutoksia maailman tuli toisen maailmansodan ja koska siellä oli suuria muutoksia ostotottumuksia jälkeen se päättyi. 1970-luvun lopulla, CPI-U ja CPI-W otettiin käyttöön.

Kuluttajahintaindeksi for All Urban Kuluttajat (CPI-U) otettiin käyttöön vuonna 1978. Se sisältää kaikki kaupunkien kotitalouksien sisällä aluetta, joka on asukkaat 2500 tai enemmän. Se ei sisällä maaseudun kuluttajat ja ne, jotka ovat armeijan ja muiden toimielinten. Se edustaa ostotottumuksia yli 80 prosenttia väestöstä Yhdysvalloissa myös ne, jotka ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia, eläkeläisiä, ammattilaisiin, toimisto-, ja osa-aikaisia ​​työntekijöitä, ja jopa ne, jotka ovat työttömiä. Se on enemmän yleisindeksi ja jälkiä miten vähittäishinnat vaikuttaa kaupunkien tavaroiden kuluttajien.

Kuluttajahintaindeksi Urban palkansaajien ja toimihenkilöiden (CPI-W), ja toisaalta, sisältää myynnin, veneet, palvelu tai työ- ja toimihenkilöt, jotka on ollut työskenneltävä 37 viikkoa tai enemmän. Se edustaa 32 prosenttia Yhdysvaltain väestöstä ja on osajoukko CPI-U. Se jälkiä miten vähittäishinnat vaikuttavat työntekijöitä maksetaan tunti- ja ne, jotka tekevät toimistotyö. Social Security Administration käyttää dataa CPI-U päättää sen vuotuinen kasvuvauhti.CPI-W antaa enemmän merkitystä päivittäisiin tarpeisiin, kuten ruokaa ja kuljetus kulut, vaatteita ja muita tavaroita ja palveluja. Kotelo, terveydenhoito, ja virkistys annetaan vähemmän merkitystä CPI-W.

Yhteenveto:

1. CPI-U tarkoittaa Kuluttajahintaindeksi for All Urban Kuluttajat taas CPI-W merkitsee Kuluttajahintaindeksi Urban palkansaajien ja toimihenkilöä.
2. CPI-U on yli 80 prosenttia väestöstä Yhdysvalloissa, kun taas CPI-W edustaa 37 prosenttia.
3. Vaikka molemmat ovat huolissaan, miten muutokset hinnat vaikuttavat kaupunkialueiden kuluttajiin, CPI-U sisältää laajempi ja monipuolinen joukko ihmisiä väestöstä, kun taas CPI-W pidetään osajoukko CPI-U.
4. CPI-U sisältää vain kirjoitusvirhe, myynti-, veneet, työvoimapalvelusta, ja työntekijöitä vaikka CPI-U sisältää ne, jotka ovat itsenäisiä, eläkeläisiä, ammattilaisiin, toimisto- ja osa-aikaisia ​​työntekijöitä, ja jopa ne, jotka ovat työttömiä.
5. CPI-U painottuu kaikista tavaroista ja palveluista, että kuluttajat tarvitsevat vaikka CPI-W antaa enemmän painoa ruokaa, vaatteita ja kuljetus.