Ero Absoluuttinen ja suhteellinen etuAbsoluuttinen vs suhteellinen etu

Ehdoton etu ja suhteellinen etu kaksi termiä, joita käytetään laajasti kansainvälisessä kaupassa. Molemmat termit käsitellä tuotantoa, tavaroita ja palveluja.

Ehdoton etu on tila, jossa maa voi tuottaa tietyn tavaran halvemmalla verrattuna toiseen maahan. Toisaalta, suhteellinen etu on tila, jossa maa tuottaa erityisen tavarat alhaisempaan vaihtoehtoiskustannuksia verrattuna muihin maihin.

Vaikka ehdoton etu on tila, jossa kauppa ei ole molemminpuolinen hyöty, suhteellinen etu on tila, jossa kauppa on hyötyä molemmille osapuolille.

Suhteellinen etu voidaan kuvata kyky tietyn maan tietyn tuotteen valmistamiseen paremmin kuin toisessa maassa. Suhteellinen etu yleensä vertaa tuotos tuotannon samantyyppisten tavaroiden tai palvelujen kahden maan välillä

Maan on ehdoton etu verrattuna toiseen maahan, kun se tuottaa eniten tavaran jälkeen samat resurssit toimitetaan molemmille. Ehdoton etu tarkoittaa myös enemmän tavaroita ja palveluita tehokkaasti.Toisin kuin ehdoton etu, suhteellinen etu tarkastellaan myös koko tuotannosta palveluja tai tavaroita tietyllä aikavälillä. Kun verrataan suhteellista etua, ehdoton etu koskee useita tavaroita.

Vaikka hinta on tekijä osallistuu ehdoton etu, vaihtoehtoiskustannukset on tekijä, joka on mukana suhteellista etua. Toisin kuin ehdoton etu, suhteellinen etu on aina vastavuoroista ja molemminpuolista.

Se oli Adam Smith, joka kuvattiin ensimmäisen kerran ehdoton etu kansainvälisessä kaupassa. Robert Torrens kuvattu suhteellista etua ensimmäisen kerran vuonna 1815 esseen viljalait. Mutta käsite ehdoton etu johtuu David Ricardon joka selitti cncept teoksessaan 'On the Principles of Political Economy ja verotus'.

Yhteenveto:

1. Suhteellinen etu voidaan kuvata kyky tietyn maan tietyn tuotteen valmistamiseen paremmin kuin toisessa maassa. Maan on ehdoton etu verrattuna toiseen maahan, kun se tuottaa eniten tavaran jälkeen samat resurssit toimitetaan molemmille.
2. Vaikka ehdoton etu on tila, jossa kauppa ei ole molemminpuolinen hyöty, suhteellinen etu on tila, jossa kauppa on hyötyä molemmille osapuolille.
3. Vaikka kustannukset on tekijä osallistuu ehdoton etu, vaihtoehtoiskustannukset on tekijä, joka on mukana suhteellista etua.