Ero Omistus ja AccountabilityOmistus vs Vastuullisuus

Nykyään kuulemme paljon kysymyksiä siitä eroa omistuksen ja vastuullisuutta. Työnantajat ja työntekijät ovat hieman hämmentyneitä siitä, mitä nämä kaksi tarkoittaa tai edes mitä niiden monipuolinen erot ovat. Vuodesta VP 's Pystyin puhumaan siitä annettuja aiheita, ne ovat täysin varmoja erilaisuuden koskevat kaksi. Ensinnäkin, mitä' omistajuus 'ja' vastuullisuutta 'kirjaimellisesti tarkoittaa jos te etsiä niitä millään satunnaisessa sanakirjassa ?

omistaminen

Olemisen omistajan; hallussaan, vaatia kanssa laillisuuden.

Vastuullisuus

Olemisen vastuussa; joku, joka on vastuussa tietyn hankkeen tai huomioon; henkilö on velvollinen vastaamaan mitään koskien hänen vastuullaan, jos se menee pieleen; accountableness.

Näistä kahden määritelmän, me selvästi nähdä kuinka erilaisia ​​he ovat, mutta Usein väärin. Näitä termejä käytetään yleensä työssä skenaario. Esimerkkinä tästä on:

Rey on pyydetty hänen pomo varten suljettujen ovien kokouksessa. Hän on ahkera ja tehokas valvoja niin hänen pomo päätti antaa hänelle edistäminen. Sitten hänet tehtäisiin johtaja osasto, ja hänelle kerrottiin: 'Rey, olet vastuussa oman joukkueen.'

'Vastuullinen' tässä tarkoittaa, että Rey huolehtii siitä, että hänen joukkue toimii hyvin ja että hänellä on maksimoida jokaisen ihmisen 's potentiaalia joukkueensa. Mitä resursseja heillä on hyödynnettävä saadakseen työnsä tehtyä.Jos Rey haluaa kunnostautua, hänellä on säilyttää tunnetta omistusoikeuden. Hän omistaa joukkue siinä mielessä, että jos hän kohtelee työn jotain yksin hänelle, tai että hänellä on vaatimuksen, se on etuoikeus sanoa, että hän on joukkueen johtaja, jos työ on tehty hyvin. Hän huolehtii joukkueen koska hän on joukkue. Hän omistaa työtä joukkueen.

Mitä tapahtuu, jos jokin Rey 's jäseniä ei tee mitä häneltä edellytetään? Kuka on vastuussa? Hänen jäsen on vastuussa itselleen, miksi hän ei hänen tekonsa. Sama pätee Rey. Koska' omistaja 'tai johtaja, hänen tehtävänään on saada työtä tehdään oikein ja tarpeen hänen pomo tai asiakkailleen. Jos hän liukastui eikä valvoa epäonnistuminen hänen jäsen, niin se on hänen kaatuminen liian.

Ehkä Rey ei tunne, että hän on tehdä hyviä asioita, koska hän pommitettiin ajatukset, että hän on vain työntekijä, ja samalla tavalla Rey antoi tiimin jäsen saman ajatuksen. Kuka innoitetaan toimia, jos hänen tunteita murskata tai vähätelty? Tämä on todella ihmisen käyttäytymiseen koulutuksen ongelma.

Joten paras asia, että johtajat voivat tehdä on luoda työtä elinympäristön jotka auttavat työntekijöitä parantamaan työn mikä johtaa enemmän osallistumisen ja sitoutumisen. Tämä asettaa työntekijöille valitsemalla tuntuman omistuksen ja pystyttävä osoittamaan sitä. Muutamia esimerkkejä tämän saavuttamiseksi ovat:

Tuntea, että he ovat kunnossa.
Tunne omavaraisuuden tekemään valintoja, jotka voivat vaikuttaa työnsä.
Heille ongelmia työstää ja ratkaista jotka ovat mielenkiintoisia ja haastava.
Tunne, että työ niille on osoitettu on suuri merkitys ja merkityksen organisaatiolle.
Association ja yhteistyö.
Mahdollisuus yhdistää työssään, heidän joukkue, liike, ja instituutti.
Heille työnsä kanssa työpaikoilla, jotka ovat ilahduttavaa ja huoleton.

Sillä johtajat, ne voivat edetä omistuksen rakentamalla työpaikan olla motivoivaa ja palkitsevaa. Vaikka vain pieniä eleitä esitti kuitenkin vuonna vilpittömimmän vastikkeen muodossa ja huolta, ne eleet menee hyvin pitkä matka. Näyttää sen joukkueet tekee heidät tuntemaan tärkeää ja erillisiä samoin.

Yhteenveto:

1. 'Omistus' vaatii tietyn asian tai tilanteen. Se on yksinoikeus hallussaan vastuu, joka oli säädetty. 'Vastuu' ollaan vastuussa tietyllä velvollisuus.
2. Näitä termejä käytetään liike / ammatti / uran aloilla.