Ero CMM ja CMMICMM vs CMMI

CMM (CMM v1. 0), ensimmäinen CMM, kehitettiin ja julkaistiin elokuussa 1990. Se on 5 tason arviointimalli kehittämää Software Engineering Institute (SEI) Carnegie Mellon University havainnollistaa parhaita käytäntöjä suunnittelu ja hallinta, erityisesti ohjelmistokehityksen. Se on kehittyvä malli liikkumista yritys kehittää ohjelmistoja.

Syynä kehittämiseen CMM oli auttaa Yhdysvaltain hallitus arvioinnissa ohjelmistotoimittajien 'kyvyt käsitellä suuria projekteja. Ennen mallin kehittämiseen, monet yritykset toteuttaa hankkeita huomattavia puutteita ajoitus ja budjetoinnissa. Mallin auttoi ratkaisemaan nämä ongelmat.

Kypsä organisaatio, olisi standardit prosessit hallita projekteja ja kehittää tuotteita. Koska malli on erityisesti tehty ohjelmistoja yrityksille, yleinen säännöt rakenteesta lopullisen ohjelmakoodin, rajapinnat, komponentteja, ja muut on kuvattu CMM mallia. Toisin sanoen, CMM on malli kypsä organisaatio ja miten se toimii kehittäjä tai valmistaja.

CMM oli tullut erittäin onnistunut ja sitä alettiin käyttää ja kehitetty erityisesti muiden näkökulmia organisaation ja tieteenaloja kuten Systems Engineering, ihmiset, Integrated Product Development, ja toiset.

Kuitenkin hyödyllisiä, koska ne voivat olla, CMMS ei ole ilman ongelmia. Lukuisat organisaatiot olivat ne voidaan ristiriidassa ja varsin päällekkäisiä. Myös ongelma eri rajapintoja, koska se on epäselvä. Puute standardointi on myös suuri ongelma.CMMI tai CMM Integration kehitetään integroida nykyisistä ja tulevista malleista. Se on tavallaan päivitys CMM mallia ja kuvataan prosessiparannukset organisaatioille erityisesti ohjelmistokehityksen. Malli sisältää seuraavat alueet: kerääminen (data ja vaatimus), hankesuunnittelu / seuranta kokoonpanon hallinta, koulutus, laadunvarmistus, yhteistyötä ja vertaisarviointia.

CMMI pohjimmiltaan auttaa sisällyttäminen perinteisesti erillisten organisaatioiden toimintojen ja toiminnan sarjaa prosessi lisälaite tavoitteita, tarjoaa valvonta laatua prosesseja ja tarjoaa vertailukohdan arvioitaessa nykyisiä prosesseja.

Yhteenveto:

1. CMM tuli ensin, mutta myöhemmin parannettu ja seurasi CMMI.
2. Eri sarjaa CMMS on ongelmia päällekkäisyyksiä, ristiriitaisuuksia, ja standardoinnin puute. CMMI myöhemmin näitä ongelmia käsitellä.
3. Aluksi CMM kuvailee nimenomaan noin ohjelmistosuunnittelun taas CMMI kuvaa integroidut prosessit ja tieteenalojen kuin se koskee sekä ohjelmistojen ja järjestelmien suunnittelussa.