Ero CPA ja MBACPA vs MBA

CPA sanoista KHT, kun taas MBA on Master in Business Administration. Pohjimmiltaan, CPA on hyvin erilainen kuin MBA. Kun taas MBA on aste ja yleisesti korkeamman arvon työnantajille, CPA on kirjanpito sertifiointi, joka pohjimmiltaan sinut tarvittava erityispätevyys sisällä kirjanpito ja tilintarkastus aloilla. Varmasti, tämä sertifiointi komento korkeampia palkkoja näitä aloja, mutta on ilman mitään arvoa muualla kuin näillä aloilla. Yksi 'kykyä, joiden CPA sertifiointi, jotta se yksi suurista tilitoimistoa myös määrittää sää tai ei korkeaa palkkaa maksetaan, vaikka et vielä tutkinto Business School tehdä sen ison kirjanpito yritys. jotta MBA käskeä paljon painoa hän vielä työkokemusta, mutta se on silti arvostetaan työnantajien riippumatta siitä millaista työtä aiemmin päätökseen.

MBA-tutkinnot ovat hyvin laaja-alaisia, ja koostuvat tutkimuksen aloilla, jotka pääasiassa keskittyvät johtamisen osalta liiketoiminnan, kuten kirjanpito, hallinto, rahoitus ja toiminta. Hankitut taidot näillä alueilla tunnetaan 'kovaa osaamista'. MBA myös välittää 'pehmeitä taitoja' in tiimityöskentelystä, johtajuus, viestintä ja etiikka. Yleisesti ottaen MBA varustaa opiskelijat voivat tulla paremmin johtajia, koska niiden yhdistelmästä kovat ja pehmeät taidot on erittäin tärkeää kaikille, jotka aikovat tulla hyvin taitava johtaja.

Vaikka CPA on enemmän erikoistumistutkinto kuin laajemmilla MBA, se itse asiassa tarjoaa enemmän kuin kirjanpito taitoja. Se sisältää koulutuksen opiskelijoiden tarvittavaa teknistä asiantuntemusta auttaa heitä tekemään strategisia liiketoimintaa päätöksiä, sekä antaa heille selkeä käsitys liiketoiminnan dynamiikan päin järjestöjen tänään 's globaaleille markkinoille.CPA koulutus on jaettu kahteen tasoon, perustan taso ja ammatillisen tason, joka koostuu 14 segmenttien. Perusta taso koostuu kahdeksasta segmentteihin. Tämä taso esittelee perusperiaatteita kirjanpidon, jotka muodostavat perustan taloudellisen raportoinnin organisaatioissa. Kokeet tälle tasolle sitten määrittää käsitys tietämystä edetä ammatillisen tason.

Ammatillisen tason koostuu kuudesta opetuksen segmenttien jatko tasolla, ja expounds tietopohjan hankki ensimmäisen tason. Tämä taso on lähinnä haasteita korkean tason analyysi, päätöksenteko ja raportointi. Se keskittyy niille alueille, jotka todella määritellä ydin CPA, jotka ovat johtamisen, hallinto, etiikkaa ja strategia. Tämän jälkeen edetään käytännön vaatimus, jossa työkokemus tehdään soveliaissa valvonnassa.

Yhteenveto:
MBA tarkoittaa MBA, kun taas CPA sanoista KHT.
MBA on jatko tutkintoa, kun taas CPA on erikoistunut -lisäsertifioinnin.
MBA on hyvin laaja, ja yleensä edellyttää huomattavaa työkokemusta, kun taas CPA on enemmän asiantuntija, ja ei voi vaatia paljon työtä kokemusta.