Ero Gross ja hienomotoriikkaGross vs hienomotoriikka

Moottori taito on välttämätöntä yksittäisen jotta hän voi käyttää hänen luustolihakset tehokkaasti tavoitteellisesti suunnattu lähestymistapa. Kuitenkin motorisia taitoja suuresti vaihtelevat moitteetonta toimintaa aivoissa, nivelet, luuranko, ja aivan erityisesti, hermostoon. Usein moottori opitaan koko elämänsä, mutta voidaan vaikuttaa suuresti vammaisten. On oltava tehokas moottori kehitystä. Olisi kehitystä liikkumiseen ja koordinoinnin yksi 's raajat. Paitsi, että olisi olemassa kehitystä voimaa, tasapainoa, ja tarkkanäköinen taidot. Motorisia taitoja on jaettu kahdenlaisia, nimittäin brutto motorisia taitoja ja hienomotoriikka . erot molempien tullaan tarkemmin tässä artikkelissa.

Määritelmän mukaan brutto motorisia taitoja ovat opittua ja hankkinut kun henkilö oli vielä vauva saakka varhaislapsuudessa joka on osa yksilön 's motorista kehitystä. Kun lapsi täyttää kaksi, hän pystyy seisomaan , kävellä ja juosta ja kävellä portaita ylös. Tällaisia ​​taitoja kehitetään koko varhaislapsuudessa ja jatkossakin ohjata koko vuoden kehitys aikuisuuteen. on turvallista sanoa, että bruttomuutos tulevat valtava joukko lihaksia ja koko kehon liikkuvuutta. hienomotoriikan koskisivat yhteensovittamista lihasten liikkeet elimistössä kuten silmät, varpaat, sormet, ja tällainen. Se mahdollistaa yhden kirjoittaa, tarttua pieniä esineitä, ja kiinnitä vaatteet. hienomotoriikan parantaisi yksi ' s vahvuus, hieno moottorin ohjaus, ja näppäryyttä käsissä.

Sekä hieno ja brutto motorisia taitoja voidaan arvioida. Voit viedä lapsesi terapeutin, jotta hän voi ajaa lapsi 's erityinen karkeamotoristen testejä. Hän tulee käyttää Peabody Motor mittakaavassa, yleisimmin tunnettu PDHS-2. Lapsesi pitäisi nousta ylös ohjeiden mukaan terapeutti. Tämä on arvioida hänen paikallaan asemassa, jossa vaaditaan häntä ottamaan 30-kohtaisen testin, joka arvioi hänen liikkumiskyky samoin. vauvat voivat nostaa päätään ylös ja vähitellen istumaan. Lapsesi olisi sitten ryömiä, seistä ja kävellä . Tämä on arvio lapsesi 'kyky liikkua kaikki apu kuten muutkin normi hänen / hänen ikä. Kaikki mitä tarvitsee tehdä on tehdä yhteistyötä terapeutin kuin hän arvioi lapsesi 's objektienkäsittelyominaisuudet. Lisäksi hän tarkistaa lapsesi' kykyä heittää, saalis, ja potkia palloa. Lopuksi hän tulee tekemään visuaalinen moottori tarkkanäköinen kyky testi. Arvioidessaan lapsen 's hienomotoriikan parhaiten tarkistetaan, kun hän on koulussa. Voit pyytää häntä poimia kohteita ja laita ne astioihin. Tuotteet voivat olla napit, olkea, marmorit, ja lohkot. Näitä voidaan sijoittaa mukeja , purkit, laatikot, ja kupit. Kerro lapselle pino lohkot, ja tämä auttaa määrittämään hienon moottorin ominaisuudet. Seuraavaksi kannattaa tarkistaa hänen kierre manipulointia. Pyydä häntä avaamaan eri purkit eteensä, ja kertoa hänelle ruuvaa kannet takaisin. Lopuksi, pyydä lastasi painiketta paitansa tai sido hänen kengännauhat.Pitää kyllä ​​paikkansa, brutto ja hienomotoriikkaa ovat välttämättömiä fyysisen ja henkisen kehityksen lapsi. Mitä voit tehdä, on parantaa näitä motorisia taitoja sisällyttämällä toimintaan hänen elämäänsä. Hienomotoriikka voidaan kehittää antamalla hänelle paperia ja värikyniä. Tämä parantaa näppäryyttä kätensä. Valitse toimintaa, joka voi pitää kätensä kiireinen. Mitä brutto motorisia taitoja, voit anna lapsen leikkiä ulkona hänen pallo. Toinen hyvä toiminta olisi ottaa hänet puistoon ja leikkiä leikkikentällä kuten muutkin lapset.

Yhteenveto:

1. Moottori taidot jaetaan brutto motorisia taitoja ja hienomotoriikka.
2. Gross motorisia taitoja kehitetään aikana aloitusvaiheessa kun hienomotoriikan kehitetään aikana kouluikää.
3. Gross motorisia taitoja voidaan arvioida, että PDHS-2 taas hienomotoriikan voi tarkistaa laittamalla kohteita tiettyyn säiliöön ja kierre manipulointi.