Ero IDEA ja Sec. 504IDEA vs Sec. 504

Vanhemmat, jotka ovat vammaiset lapset perheensä ehkä kuullut erityisiä koulutusohjelmia nimissä IDEA ja 504. Nämä kaksi ohjelmaa on erilaisia ​​ominaisuuksia mitä tulee niiden tarkoitus tai sääntelyä, palveluja tarjotaan, vammaisuuden määritelmä, ja vaatimus arvioitavaksi.

Koska laki kansalaisoikeudet, Sec. 504 tarkoituksena oli estää syrjintä julkisissa laitoksissa. IDEA palvelee toiseen tarkoitukseen, ja joka on varmistaa, että julkiset laitokset pystyvät tarjoamaan FAPE tai Vapaa Asianmukaiset Julkinen koulutus oppilaille vammaisille, jotka kuuluvat ainakin yhteen korostetun luokkien lakisääteisillä.

Toiseksi, Sec. 504 on pikemminkin saamaan laitoksen itsensä sopeutua läsnäoloa oppijoiden vammaisten. Sinänsä koulun pitäisi pystyä antamaan sen vammaisille opiskelijoille sopivin opetus- tai majoitusta. Ne eivät ole millään tavalla käsketään antamaan enemmän kuin mitä ne antavat normaaliin opiskelijoille. Toisaalta, IDEA on sen palveluja ympärille erityistarpeet oppijoiden vammaisen. Tämä HOJKS tai Yksilöllistä Education Program, tehdään ensin arvioimalla oppijan 'nykyinen tarve. On jopa joitakin muita erityisiä HOJKS keskustelut tehty oppija. Lopulta koulutuksen palveluja IDEA kuuluvat hoitomuodot ja muunlaiset ohje, että ei heti saatavilla normaalia oppijoille.

Lisäksi, Sec. 504 on laajempi määrittelyssä termin 'vamma'. Tämän seurauksena mikä tahansa opiskelija henkinen tai fyysinen vamma, joka vaikuttaa vakavasti hänen toimintaan elämässä voidaan rekisteröidä alla Sec. 504. Potilaat kärsivät ADHD, PTB, AIDS, ja Touretten 'oireyhtymä mm ovat oikeutettuja Sec. 504. Sen sijaan IDEA on tarkempi, koska se kattaa vain oppijoiden vammaiset, joiden ehdot kuulu 13 tietyn ennalta määrätyn diagnoosit. kuitenkin jotkut Yhdysvaltain osavaltiot muotoilla omat kriteerit. on kuitenkin ensin sitä on asianmukaisesti suostunut Department of Education.Vaikka molemmat Sec. 504 ja IDEA täytyy arviointi vahvistaa palvelun kelpoisuus, arvioinnit jälkimmäiset ovat laajempia tai laajempia verrattuna Sec. 504 's arviointeja. Tämä johtuu todennäköisimmin monimutkaisuuden oppijan' s yksilöllisen tarpeet IDEA ohjelmassa. Tämä on hyvin erilainen kuin yksinkertaisempi arvioinnit tehdään Sec. 504, jossa se voi olla yhtä helppoa kuin että annetaan saavutus arviointi sekä kliininen diagnoosi pätevä lääkäri.

Yhteenveto:

1. Sec. 504 pyritään ohjaamaan tai lopettaa syrjintä opiskelijoiden vammaisten julkisten laitosten samalla IDEA luo erityinen koulutus (FAPE) samojen oppijoille.
2. tarjottavia palveluja Sec. 504 tulisi olla vain sopiva tarpeeksi oppijoille vammaisten vastakohtana palvelujen IDEA jossa ne yksilöllisesti ja annetaan muita hoitoja, joita ei annettu normaaleille oppilaille.
3. Sec. 504 on laajempi määritelmä 'vamma' vastakohtana IDEA 'rajallisten kriteerit.