Ero vahvistaminen ja rangaistuksenVahvistaminen vs Punishment

Ihmisen käyttäytyminen voidaan vaikuttaa useat tekijät, kuten kulttuuri, tunteet, arvot, etiikka, suostuttelua, pakottamista, asenne, ja genetiikkaa. Vaikka jotkut käyttäytymistä ovat hyväksyttäviä ja yleisiä, toiset ovat epätavallisia ja ei pidetä hyväksyttävänä yhteiskunnassa.

Se tutkitaan sellaisilla aloilla kuin psykiatria, psykologia, sosiologia,, sosiaalityö, ja taloustiede. Jokaisella on oma menetelmiä tutkimalla ihmisen käyttäytymistä. Ne voivat suorittaa tapaustutkimuksia, selvitykset, tutkimus, kokeilu, tai havaintoja. Yksi yleinen tapa tutkia sitä kautta operant ilmastointi.

Ehdollistuminen on opetusmenetelmä, joka tapahtuu palkintoja tai rangaistuksia käyttäytymistä. Sen kehitti Behavioristina B. F. Skinner jotka uskoivat, että käyttäytymistä ei voida selittää ajatuksia ja motivaatiota, mutta tarkkailemalla sitä.

Lähes kaikilla osa yksilön 'elämässä, hän altistuu ehdollistuminen. Koululaiset pyrkivät hyvin koulussa saadakseen palkkion tulla kunnia opiskelija. Ne voivat myös yrittää ei häiritä luokan olemalla liian meluisa etteivät he saavat haittansa.

Kaksi keskeistä käsitteitä ehdollistuminen ovat 'vahvistaminen' ja 'rangaistus'. Nämä kaksi ovat perus keinoja, joilla ehdollistuminen sovelletaan. Vahvistaminen kannustaa tiettyä käyttäytymistä ja tekee sen tapahtua usein, kun rangaistus lannistaa tiettyä käyttäytymistä ja saa sen tapahtua harvemmin.Vahvistaminen voi olla:

 Positiivinen vahvistaminen, missä sen jälkeen käyttäytyminen ilmenee, yksittäinen saa jotakin myönteistä. Esimerkkinä antaa oman koiran evästeen, kun hän suorittaa temppu. Eväste stimuloi koiran 's käyttäytymistä ja saa hänet tekemään enemmän temppuja.

 Negatiivinen vahvistaminen, jossa ärsyke on poistettu vastauksena käyttäytymistä. Esimerkkinä ottaa pois poikasi 's videopeli, koska hän ohitetaan luokissa. Toinen esimerkki on laskussa hänen korvauksen, jos hän saa huonoja arvosanoja.

Rangaistus voi olla:

 Positiivinen rangaistus, jossa epäsuotuisa tapahtuma tapahtuu vastauksena epäedulliseen käyttäytymistä. Esimerkkinä on saada lipun ylinopeutta. Toinen esimerkki on pohjakosketuksen tyttäresi, koska hän tuli kotiin hyvin myöhään.

 Negatiivinen rangaistus, jossa suotuisa esine, tapahtuma, tai mikä tahansa ärsyke poistuu seurauksena epäsuotuisasta käyttäytymistä. Esimerkkejä ovat: ottaen lapsesi pois pelata, koska hän ei tehnyt hänen kotitehtävänsä ja ei salli poikasi katsoa televisiota, koska hän jäi kiinni makasi.

Yhteenveto:

1. vahvistaminen on käsite ehdollistuminen joka on tarkoitettu edistämään hyvää käytöstä, kun rangaistus on käsite ehdollistuminen joka on tarkoitettu estämään huonosta käytöksestä.
2. vahvistaminen aiheuttaa käyttäytymisen tapahtua useammin taas rangaistus aiheuttaa käyttäytyminen tapahtuu harvemmin.
3. Sekä vahvistaminen ja rangaistus on positiivisia ja negatiivisia muotoja; vahvistaminen motivoi käyttäytyminen taas rangaistus tukahduttaa käyttäytymistä.
4. Positiivinen vahvistaminen on kun henkilö saa jotakin myönteistä vastauksena käyttäytyvät paremmin kun positiivinen rangaistus on, kun ihminen saa epäsuotuisan vastaus hänen käyttäytymisensä.