Ero Kyky ja CapabilityKyky vs Capability

Ero merkitys sanojen kyky ja valmius on melko ohut. Et todellakaan voi 't syyttää enemmistö julkisen käyttäen sanoja samassa merkityksessä. Vaikka ne näyttävät lähelle määritelmät, on tärkeää huomata, että yhden sijasta toinen joskus sopimaton.

Määritelmän mukaan ominaisuus on yleensä määritelty ominaisuus, joka kykenee jotain. Lyhyesti, se on käytännöllinen kyky. Tämä on luultavasti missä sekaannus setit koska määritelmää sanalle kyky käyttää sanaa kyky. Sitä vastoin kyky on sana, joka koskee pysty. Tämä tarkoittaa sitä, että kun yksi katsotaan olevan kyky hän pystyy tekemään tai on keinot tehdä jotain voi se olla henkistä tai fyysistä. Kyky myös connotes yksi 's taito, lahjakkuus ja asiantuntemuksen taso.

Yleinen käytäntö, kyky on paljon lähempänä kuvata kykyjä ihmisiä taas kyky on enemmän sovellettavissa heijastaa arvosta kykenee organisaation, ryhmän tai yrityksen, eikä ihmisillä. Mutta siinä tapauksessa, kun sana kyky käytetään kuvaamaan ihmisiä, niin se ei tarkoita kykyjä vaan eräänlaista rajoitus. Tämä ero näkyy selvästi seuraavissa esimerkeissä.

Tässä ensimmäisessä esimerkissä, 'Vaimo' s kyky kokki ei sisällä valmistelu jälkiruokia ja leivontaan ', sana ominaisuus on sopivampi. Seuraavaksi, tässä toisessa esimerkissä' Hänen kyky muistaa kokonaisen kirjan kahden peräkkäistä lukemaa näyttää olevan superhuman saavutus ', kyky on enemmän sovelletaan. syy tällaiseen johtuu ensimmäisessä esimerkissä' juttu 'puututtu ei ole lahjakkuutta tai asiantuntemusta mutta rajoitus. toisessa virkkeessä esimerkiksi kyky on sopivampi, koska se' s enemmän taitoa tai kykyjä, että henkilö riivattu.Toisin kuin kyky, kyky on myös enemmän tulevaisuuteen suuntautuneiden merkityksessä '' se on ominaisuus tai mahdollisten kehitteillä. Siten kyky on verrattavissa todellinen taso jotain, kun ominaisuus on mahdollinen taso. Tämä voidaan osoittaa lause 'Varhainen kouluikäistä lasta voi vain lisääntyä yksinkertaisia ​​numeroita, joten hänellä on kyky tehdä niin, ja samalla hän on kyky lisääntyä monimutkaisempia numeroita, kun hän vanhenee.'

Kaiken molemmat sanat (kyky ja valmius) voidaan käyttää synonyyminä epävirallisissa Englanti mutta yksi on sopivampi käytettäväksi kuin muut erityisesti tilanteissa, koska:

1. Capability on taipuvainen jos käytetään kuvaamaan organisaatioiden ryhmiä tai yrityksiä, kun kyky on enemmän sovelletaan, jos yksi on kuvattava on henkilö tai yksittäisen.