Ero luun ja rustonBone vs rusto

Vaikka vain hieman taustatietoa siitä normaali anatomia ja fysiologia ihminen, sinun on idea siitä ero luun ja ruston.

Luut ovat tärkeitä kehon osiin, koska niillä on paljon elintärkeitä toimintoja. Päällimmäisenä, ne suojaavat elimistöä mitään mekaanisia tai vahinko. Toiseksi ne toimivat elimistössä 's kehyksen sen muotoutua ja se pystyy liikkumaan. Tämä tekee luut kovempi anatominen rakenne verrattuna lihaksia, ihoa ja rustot. Ehkä vähiten tunnettu funktio luut on heidän luontainen kyky mineraalien varastoinnin ja synteesi verisolujen. Kyllä, luut tallentaa tärkeitä kivennäisaineita, kuten kalsiumia ja se on jopa sivusto sekä valkosolujen ja punasolujen tuotantoa.

Rustot toisaalta, on ensisijainen tarkoitus alenevassa kitkaa liitosalueen. Esimerkiksi ihmiskeho 'nivelet kuten polvinivelen on joitakin rusto rakenteita, jotka mahdollistavat vapaampaa ja joustavampaa liikerataa kitka on minimoitu. Jotta hengityselimiä on rustot, jotka tukevat keuhkoputkia ja henkitorvi . Vielä tärkeämpää on rusto rakenteita löytyy nikamien välistä, jotka toimivat kuten iskunvaimentimet. Saat enemmän esteettinen tarkoitus, rustot auttaa ylläpitämään normaalia muotoa, katso ja joustavuus nenän, korvien ja monet muut pinnallinen rakenteita ihmiskehossa.

Mitä todellista koostumusta kaksi rakennetta, luut on valmistettu luukudoskohtaan solujen kanssa, jotka on erityisesti nimetty luun vuori solujen, osteoblastien, osteosyyttejä ja osteoklastien (solut vastuussa luun paranemista ja kasvua). Rustojen on valmistettu kondroblasteiksi (esiastesolujen), tiheä verkko elastisia kuituja ja kollageenia, ja kondrosyyttien. Luonteeltaan ihminen yleensä alkaa kehittää rustoa ensin joka sitten kypsyvät luita.Sekä luut ja rustot on omat vastaavat joukot sairauksien jos koskaan ne vahingoittuvat tai hyökkää ulkomaisten hyökkääjät, kuten bakteereita. Jotkut tunnettu luuston sairaudet: osteosarkooma, osteogenesis imperfecta, osteomyeliitti ja osteoporoosi (ehkä suosituin ne kaikki). Rusto sairauksia ovat Tietzen oireyhtymä, achondroplasia ja nivelrikko.

Molemmat luokitellaan myös eri tavalla. Luut ovat erityisesti ryhmitelty niiden ulkomuodon perusteella tai pituuden kuin lyhyt, pitkä, epäsäännöllinen, litteä, sutural ja Sesamoid luita. Kääntäen, rustoja luokitellaan joustava, syyrustolta ja hyaliinirusto.

1. Luut ovat kovempia korirakenteisiin verrattuna rustoa.