Ero MHC ja HLAMHC vs HLA

'MHC' tarkoittaa 'major histocompatibility complex', kun taas 'HLA' on lyhyt versio 'HLA.'

Molemmat ovat Antigeenien ryhmä, tai proteiineja, joita löytyy solujen pinnalta ja geneettiseen tai DNA: ta. Niiden toiminnot ovat hyvin samankaltaisia. Ne tunnistaa ja estää vieraan proteiinin tai solun päästä tai sen leviämisen organismin 'kehon. On usein koordinoidusti immuunijärjestelmä joka hyökkää nämä vierasesineitä. Molemmat ryhmät proteiinien säätelevät immuunijärjestelmää itse ja sen vastauksen.

Tärkein ero näiden kahden ryhmän välillä on se, että MHC löytyy usein selkärankaisten, kun HLA löytyy vain ihmisillä. Yksinkertaistaa, HLA on ihmiskeho 's versio MHC.
Osa vastuusta näiden antigeenien on havaita solujen kehoon. Havaitessaan, solut tunnistetaan paikallisten tai vieraat solut. Paikallinen solut kuljettavat viruksia ja muita vahingollisia eliöitä usein tunnistettu ja hyökätään. Tämä pätee myös vieraita soluja käyttöön elin.

Monta kertaa nämä antigeenit ovat mukana, kun elinsiirto on suunniteltu eliön tai ihminen. Tietyt testit suoritetaan määrittää yhteensopivuuden elimen ja vastaanottajan 'kehoa. Lähellä täydellinen tai täydellinen ottelut ovat toivottavia näissä tilanteissa vähentää riskiä ja esiintyminen vastaanottajan' kehon hylkäsi elimessä.
Sen lisäksi elinsiirrot, sekä MHC ja HLA ovat erittäin hyödyllisiä tekemään elin ja sen puolustus vahvempi. Ihmisillä HLA käytetään myös isyystutkimuksia määrittämiseksi vanhemmuus lapsen. Tämä tapahtuu vertaamalla antigeenejä lapsen isä, ja äiti.Haittana MHC HLA on, että se tekee tiettyjen perinnöllisten sairauksien, kuten syövän, diabeteksen, ja lupus.
Molemmat antigeenejä vastaavat myös estämään sisäsiitos tai valtion liiallisen samanlainen geneettinen materiaali henkilössä. Se suosii monimuotoisuutta geneettiseen mutta samaan aikaan se on vastuussa yhteistyön kannalta sukua tunnustamista, dual tunnustamista, ja elinsiirtoa matching.

Sekä MHC ja HLA on neljä luokitukset antigeenejä. Kuitenkin vain ensimmäisen ja toisen luokan antigeenien ovat vastuussa tunnistus- ja vastaus mihin tahansa soluun, paikalliset tai ulkomaiset. Luokka I antigeeneilla käsitellä tuhoaminen ulkomainen tai tartunnan saaneiden paikallisten soluja. Tämä tapahtuu kaikissa solutyypeissä, paitsi punasoluja.
Samaan aikaan luokan II välittää erityisiä immunisointi antigeenin. Luokan II löytyy B-solujen, makrofagien ja antigeeniä estää solujen (APC: t).
MHC ja HLA molemmat toimivat kilvet puolustukseen ja suojelu organismin 'kehon.

Yhteenveto:

1. MHC ja HLA ovat hieman erilaisia, mutta niiden toiminnot ovat pohjimmiltaan samat.
2. Sekä MHC ja HLA luokitellaan proteiineja ja edelleen luokiteltu antigeenejä. Ne molemmat sijaitsevat organismin 's solujen ja työtä käsi kädessä ruumiin' immuunijärjestelmään.
3. MHC on monissa selkärankaisten, kun HLA on todettu ihmisillä. HLA on pohjimmiltaan ihmisen MHC.
4. Sekä MHC ja HLA ovat tunnisteita paikallisten ja ulkomaisten solujen elin. Ulko- ja tartunnan saaneiden solujen hyökätään ja immunisoida. Ne säätelevät immuunijärjestelmää ja sen vastauksia.
5. Näitä antigeenejä avainasemassa elinsiirroissa. Elin voi hylätä vastaanottaja 'kehon jos sen MHC tai HLA ei ole läheskään tai täydellisesti. Paitsi immunisaatio ja histocompatibilty, nämä antigeenit ovat myös vastuussa puolustuskykyä elin ulkomaisia ​​organismeja.
6. Ainoastaan ​​kaksi luokkaa neljästä vastaavat elimistön 'koskemattomuus vastauksia.