Ero Sydämen ja Luurankolihasvaikutukset sydän- vs luustolihasten

Sydämen ja luurankolihasten ovat molemmat poikkijuovaisten lihasten. Tämän lisäksi samankaltaisuus, voi törmätä monia eroja näiden kahden lihaksia.

Yksi tärkeimmistä eroista, jotka voidaan nähdä, että sydämen lihakset ovat tahtomattaan hallinnassa, kun taas somaattinen hermosto säätelee ovement luustolihaksiin.

Sydänlihakset ja luuston lihakset ovat myös erilaisia ​​muotonsa. Vaikka sydämen lihakset ovat semi-kara, luustolihaksiin ovat lieriön muotoisia. Toinen ero on se, että sydämen lihakset ovat lyhyitä verrattuna luustolihaksiin.Luustolihaksiin kiinnitetään luuhun kautta jänteitä. Luustolihaksiin sisältävät myös myoblasteista, jotka muodostavat kuidut lihaksissa. Sydämen lihakset nähdään sydämen sydänlihaksessa. Sydämen lihakset sisältävät intercalated levyjä ja T-tubulukset, joka yhdistää lihassolujen että synctium.

Luustolihaksiin ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa verrattuna sydämen lihaksia. Toisin lihaksia aukkoliitokset löytyy sydämen lihaksia. On vain yhteinen supistuminen tunnetaan synctium luuston lihaksiin eikä aukkoliitokset.
Kun luustolihaksiin ovat monen ytimiä sydämen lihakset on yksi tai kaksi ydintä. Kun kyseessä on endomysium ja mitokondrioita, se on tiheä sydänlihakset verrattuna luustolihaksiin. Lisäksi mitokondriot sydänlihakset on enemmän verisuonia. Sydämen lihakset, noin 25 prosenttia tila on käytössä mitokondrioita, kun taas se on vain kaksi prosenttia luuston lihaksia. Kun tarkastellaan T-tubulukset, luustolihaksiin sisältävät enemmän sitä kuin sydämen lihaksia. Lisäksi T-tubulukset sydämen lihakset ovat myös laajempia.

Yhteenveto

1. Sydämen lihakset ovat tahtomattaan hallinnassa, kun taas somaattinen hermosto ohjaa liikettä luustolihaksiin.
2. Vaikka sydämen lihakset ovat semi-kara, luustolihaksiin ovat lieriön muotoisia.
3. luustolihakset ovat tiukasti sidoksissa toisiinsa verrattuna sydämen lihaksia.
4. Sydämen lihakset ovat lyhyitä verrattuna luustolihaksiin.
5. Kun luustolihakset ovat monen ytimiä sydämen lihakset on yksi tai kaksi ydintä. Kun kyseessä on endomysium ja mitokondrioita, se on tiheä sydänlihakset verrattuna luustolihaksiin.
6. Kun tarkastellaan T-tubulukset, luustolihaksiin sisältävät enemmän sitä kuin sydämen lihaksia. Lisäksi T-tubulukset sydämen lihakset ovat laajempia myös.