Ero ADH ja AldosteroniADH Vs Aldosteroni

Basic oppijoiden biologian ja käsite virtsateiden voi jotenkin olla vaikeuksia erottaa roolit ADH ja aldosteronin. Onneksi niille, jotka ovat ottaneet jatkokursseja joihin näitä käsitteitä, kaksi termiä ovat aivan kuten heidän jokapäiväiseen sana.

ADH ja aldosteronin ovat kaksi tärkeintä hormonit tarvitaan sääntelyä tiettyjen kehon prosessien säilyttämiseksi systeeminen tasapaino. Kun yleinen verenpaineen (BP) laskee, keho automaattisesti vastapainoksi aloittamalla systeeminen muutos lisätä BP. Myös silloin, kun henkilö on vakavasti kuivattu, elin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin rajoittaa virtsaneritystä ja säästävät enemmän vettä kehon solujen käyttää. Nämä prosessit voidaan suorittaa nämä kaksi hormonia.

ADH on täysin kutsutaan ADH. Se on myös tunnistettu AVP tai arginiinivasopressiinillä tai yksinkertaisesti vasopressiini. Periaatteessa ero näiden kahden välillä koskien vaikutusmekanismi. Vaikka molemmat hormonit on sama perimmäinen tavoite veden säilyttäminen tai säilyttäminen, niillä on erilaisia ​​tapoja saavuttaa tällaisia. ADH tekee tämän säätelemällä tai määrään veden uudelleen imeytymistä on kaukainen tubulukset munuaisen 's nephrons. On myös sanottu, että ADH on kyky absorboida ureaa mikä puolestaan ​​reabsorbs vettä osmoosin (liikkuvuus veden peräisin alue alhaisempi pitoisuus alueelle korkeamman pitoisuuden).

Toisaalta, aldosteronin säästää vettä enemmän epäsuorasti. Se alkaa kanssa takaisinimeytyminen natriumia. Tämä toiminta johtaa vesivarojen koska vesi alkaa seurata heti missä suola on. Aldosteroni, kuten ADH vaikuttaa myös kaukainen tubulukset, mutta myös munuaisissa 's kokoojatiehyiden.Vedenpidättäjinä tuella aldosteronin on monimutkaisempi, koska se on käytävä läpi Natrium-Kalium vaihto kanavia. Tässä set-up, kalium erittyy kun natrium on säilytetty.

Paikoissa, joissa nämä kaksi hormonit syntetisoidaan myös vaihdella. ADH tulee hypotalamus, mutta vapautuu taka-aivolisäkkeestä. Aldosteroni, kuten muutkin hormonit, kuten kortisoli, tulee lisämunuaisen kuoren (uloin kerros lisämunuaisen). Tämä hormoni myös keskeinen rooli reniini-angiotensiini mekanismi '' erittäin tärkeä BP säätöjärjestelmän.

1. ADH syntetisoidaan hypotalamuksen kun aldosteronin tehdään lisämunuaisen kuoren.