Ero moolimassa ja AtomimassaMoolimassa vs Atomimassa

Aikana lukion kemian luokat sekä minun yleisen kemian aihe aikana college, voin silti elävästi muistaa, että meidän piti perehtyä huolellisesti alkuaineiden. Vaikka emme tarvitse muistaa koko pöydän, mutta olimme tarvitse perehtyä huolellisesti kemialliset ominaisuudet, mikä on kevyin alkuaine, mikä on raskain elementti, mitä eri perheitä elementin, ja niin edelleen ja niin edelleen . Ollakseni rehellinen, useimmat ihmiset eivät pidä kemiaa, koska se 's aivan kuten matematiikkaa, jossa ihmiset on lukuisia laskelmia suorittaa.

Yksi aiheista, me torjuttava alkuaineiden on atomimassa ja moolimassa. Mikä voisi olla niiden väliset erot?

Ensimmäinen, moolimassa määritellään massan mooli tai yksi mooli. Se voidaan myös tunnistaa yhdellä elementtejä, yksittäisten molekyylien, ja muita aineita. Moolimassa on sama kuin molekyylipaino. Kuitenkin tärkein ero on, että molekyylipaino kuvaa vain molekyylien paino yli elementtejä. Sekä moolimassa ja molekyylipaino ilmaistaan ​​yksikköinä grammaa per mooli.
Oletetaan esimerkiksi, Lasketaan varten moolimassan / molekyylipainon yhdisteen vettä. Vesi tunnetaan myös H2O. Se koostuu kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi. Happiatomin painaa 16 grammaa per mooli. Vetyatomia painaa 1 gramma per mooli. Joten kertomalla 2 vetyatomia tuottaisi 2 grammaa per mooli vetyä plus 16 grammaa per mooli happea yhtä kuin 18 grammaa per mooli. Näin ollen molekyylipaino, tai moolimassa vettä on 18 grammaa per moolia.Atomimassa, toisaalta, on massa atomin ole liikkeessä, mutta levossa. Atomimassa on myös protonien lukumäärä ja neutronien lukumäärä. Atomi atomin massasta on kuvattu ainoana painon isotooppi eikä keskipaino. Atomimassa mitataan kautta massaspektrometrialla. Moolimassa on laskettu atomipaino. Ei ole mittayksiköt atomimassojen koska nämä ovat suhteellisia massoja tarkoittaa nämä ovat 'unitless.'

Yhteenveto:

1. Moolimassa on massa yksi mooli per yksittäinen tekijä, kun atomimassa on atomin massasta levossa tai on määrä protoneja ja neutroneja.
2. Moolimassa mitataan grammoina per mooli kun atomimassa on 'unitless.'