Ero havainnointitutkimuksessa ja kokeilutHavainnointitutkimuksessa vs Kokeet

Havainnointitutkimuksessa ja kokeilut ovat kaksi erilaista tutkimukseen osallistui tutkimukseen. Tärkein ero näiden kahden tutkimuksen on tavalla havainto on tehty.

Kokeissa, tutkija sitoutuu jonkin verran kokeilua, eikä vain tehdä havaintoja. Vuonna havainnointitutkimuksessa, tutkija yksinkertaisesti tekee havainnon ja saapuu päätökseen.

Eräässä kokeessa, tutkija manipuloi kaikessa johtamiseksi päätökseen. Vuonna havainnointitutkimuksessa, ei koe suoritetaan. Tämäntyyppisessä tutkimuksessa tutkija perustuu enemmän kerättyjä tietoja.
Vuonna havainnointitutkimuksessa, tutkija juuri huomauttaa, mitä on tapahtunut menneisyydessä ja mitä nyt tapahtuu ja tekee päätelmiä näiden tietojen perusteella. Mutta kokeissa, tutkija huomauttaa asioita läpi erilaisia ​​tutkimuksia. Toisin sanoen, voidaan sanoa, että on olemassa ihmisen väliintuloa kokeissa taas ei ole ihmisen väliintuloa tutkimuksissamme.
Tässä esimerkkejä havaintotutkimuksessa ja kokeita, jotka voisivat määritellä selvästi eroja kahden. Hawthorne tutkimukset ovat hyvä esimerkki kokeita varten. Tutkimukset tehtiin Hawthorne kasvi Länsi Electric Company. Tutkimus oli nähdä vaikutusta valaistuksen ja tuottavuutta. Ensinnäkin tuottavuutta mitattiin, ja sitten valaistus on muutettu. Tämän jälkeen tuottavuus mitattiin uudelleen joka auttoi tutkijoita johtopäätöstä.
Tutkimuksessa määritellä suhde tupakointi ja keuhkosyöpä on tyypillinen esimerkki havainnointitutkimuksessa. Tätä tutkijat kerätyt tiedot sekä tupakoitsijoiden ja tupakoimattomien. Tämän jälkeen tutkijat tekisi havaintoja avulla tiedot ja tilastot kerätään kustakin ryhmästä.Yhteenveto:

1. Suurin ero havainnointitutkimuksessa ja kokeet on tiellä havainto tehdään.
2. kokeilu, tutkija sitoutuu jonkin verran kokeilua, eikä vain tehdä havaintoja. Vuonna havainnointitutkimuksessa, tutkija yksinkertaisesti tekee havainnon ja saapuu päätökseen.
3. havainnointitutkimuksessa, ei koe suoritetaan. Tämäntyyppisessä tutkimuksessa tutkijan luottaa enemmän kerättyjä tietoja.
4. kokeilu, tutkija huomauttaa asioita läpi erilaisia ​​tutkimuksia.
5. On ihmisen väliintuloa kokeissa taas ei ole ihmisen väliintuloa tutkimuksissamme.
6. Hawthorne tutkimukset ovat hyvä esimerkki kokeita varten.