Ero EDTA ja EGTAEDTA vs EGTA

Kemia voi olla yksi vaikeimmista aiheista opiskelijoille kouluissa. Näyttää siltä, ​​että useimmat opiskelijat ovat kehittäneet irrottautuminen kohteena riippumatta siitä, kuinka opettajat selittää merkitys kemian monilla teollisuudenaloilla ja kentät. Toisaalta opiskelijat uskaltaisi 't on vaikea arvostaa kemia, jos he ymmärtäneet, kuinka paljon painoa se aiheuttaa sen etenemistä eri toimialoilla, erityisesti lääketieteessä.

Suurin soveltaminen hankittua tietoa perusteellisen tutkimuksen ja ymmärrystä kemiallisia prosesseja lääketieteen alalla on luultavasti menettelyihin, jotka sisältävät etyleenidiamiinitetraetikkahappoa tai EDTA ja tai etyleeniglykolia tetraetikkahappoa tai EGTA.

Molemmat komponentteja käytetään phlebotomy ja säilyttämisessä näytteitä potilaista 'kehon nesteiden. Useammin kuin ei, kuitenkin, EDTA käytetään yli EGTA. Tämä johtuu sen kyky sitoa metalli-ioneja, jotka on sovellettavissa puskuroinnin elektroforeesi.
Biologien omistettu tutkimalla DNA: n ja RNA: n käyttäytyminen usein EDTA, koska se on tehokas estämään entsyymejä DNA: n tai RNA: ta alentavaa. Teoriaan, EDTA 'jähmettyy' kaikki entsyymin kelatoimalla magnesium-ionit, jotka tiedetään laukaisevan aktiivisuuden entsyymien. Käyttämällä EDTA ei vaikuta entsyymin aktiivisuutta, mutta se yleensä pysähtyy niiden luonnollista toimintaa ja mahdollistaa vaatimus kalsiumionien määritettävä.
EDTA on myös tiedetään olevan sovelluksia tarjoavat välittömän parannuskeinoa metallin myrkytys. Elintarviketeollisuus käyttää myös EDTA säilöntäaineena.

EGTA on yhtä hyödyllinen kuin EDTA flebotomiasta. Se tiedetään olevan kelatoivaa ainetta, kuten EDTA: ta, mutta EGTA toimii kautta edullisesti sitoutumisen kalsiumioneja. Useimmat phlebotomists ja asiantuntijat samankaltaisia ​​käyttää EGTA kelatoimiseksi kalsiumioneja alle täysin varustettu laboratorio aikana solu-pohjainen kokeita.

Yleensä kuitenkin, EDTA ja EGTA ovat luonteeltaan kaksi vastaavia aineita. Nämä kaksi hapot koostuvat Poliaminokarboonihapot ja näyttävät olevan valkoista kiteistä jauheita, kun käytetään laboratoriokokeissa. Molemmat toimivat sitomalla tietynlaisia ​​molekyylejä. Katse kautta kemiallinen koostumus, niiden reaktiot altistuessaan tiettyjä molekyylejä ja niiden sovelluksia, kuitenkin, voi piirtää niiden eroja.
EGTA joka kykenee sitoutumaan kalsiumionien on enemmän hiiltä, ​​vetyä ja happea kuin EDTA. EGTA on 14 hiiliatomia, 24 on vety-, 10 happi-, ja 2 typpiatomia. Tämä luo kemiallinen koostumus EGTA, C14 H24N2O10.EDTA, toisaalta, sisältää vain 10 hiiliatomia, 16 on vety-, 8 happi- ja 2 typpiatomia tekee sen kemiallinen koostumus muodoltaan C10 H16N2O8.
Kuten aiemmin mainittiin, nämä kaksi happoja voidaan käyttää kelatointiaineena. Kuitenkin, EDTA: lla ja EGTA don 't sitoutuvat samalla tavalla. EGTA voivat olla sopivia käytettäväksi kaksiarvoisen kalsiumkationin. EDTA, toisaalta, on havaittu olevan enemmän vetoa kahdenarvoiseen magnesium kationi. Siten käyttöaste näiden kahden hapon suuresti riippuvainen aineista, joihin ne käytetään laboratoriokokeissa.

Kemistit, phlebotomists, ja muut tutkijat ovat myös paransivat kiehumispiste EGTA verrattuna EDTA. At 769 millimetriä elohopeaa (mm. Hg), EGTA kiehuu 678 asteessa. Samalla altistumista ilmakehän paineessa, EDTA oli havaittu kiehua vain 614. 186 astetta.

Tästä seuraa sitten, että EGTA 's leimahduspiste on korkeampi kuin EDTA' s 363. 9 asteessa (for EGTA) verrattuna pelkkään 325. 247 asteessa (EDTA). EDTA 's suurempi tiheys voidaan kirjata alemman keittäminen ja vilkkuva piste. EDTA painaa 1. 566 g / cm3, kun EGTA vain ottaa itselleen massa 1. 433 g / cm3.

Yhteenveto:

1. EGTA ja EDTA ovat kelaatinmuodostajien ja näkyvät valkoisena kiteisenä jauheena.
2. EGTA viehättää kaksiarvoiset kalsiumionit kun EDTA käytetään kaksiarvoisia magnesiumin ioneja.
3. EDTA on enemmän sovelluksia, jotka EGTA.
4. EGTA on korkeammassa lämpötilassa kiehuvan ja leimahduspiste kuin EDTA.