Ero eksonit ja intronejaEksonit vs Intronit

Eksonit ja intronit liittyvät geenit. Eksonin kutsutaan kuin nukleiinihapposekvenssi, joka on edustettuna RNA-molekyyli. Intronit, toisaalta, kutsutaan kuten nukleotidisekvenssit nähtävä geenit, jotka poistetaan Silmukointi tuottaa kypsän RNA-molekyyli.

Yksinkertaisesti sanoen, eksonit voidaan kutsua kuin DNA emäkset, joita käännetään mRNA. Intronit ovat myös DNA-emäksiä, jotka löytyvät-eksonien välistä.

Intronit ja eksonit löydettiin itsenäisesti American molekyylibiologeja Richard Roberts ja Phillip Sharp vuonna 1977.

Intronit ovat hyvin yleisiä genomissa suurempi selkärankaisten kuten ihmisten ja hiirillä. Toisaalta, introneja tuskin nähtävissä genomiin eräiden lajikkeiden eukaryoottisten mikro-organismien, kuten leipuri 'hiiva, vaan ovat nähneet archaegal ja bakteerien geenit.

Se voidaan myös nähdä, että intronit ovat vähemmän konservoituneita, mikä tarkoittaa, että niiden järjestys muuttuu hyvin usein ajan kuluessa. Päinvastoin, eksonit ovat hyvin konservoituneita, mikä tarkoittaa, että niiden järjestys ei muutu nopeasti ajan kuluessa tai-lajien välillä.Vaikka eksonit ovat koodeja proteiineja, intronien ei lainkaan sekaantuneet kanssa proteiinin koodaus. Joten voidaan sanoa, että eksonit koodaavat alueet taas intronit ovat ei-koodaavia alueita.

Termi 'introni' oli johdettu 'sisäinen alue,' alue sisällä geeni. Intronien joskus myös kutsutaan kuin keskeyttävät sekvenssit. 'Eksoni' on termi, joka on peräisin 'ilmaisi alueella.' Walter Gilbert, amerikkalainen biokemisti, termin.

Yhteenveto:

1. eksonit koodaavat alueet taas intronit ovat ei-koodaavia alueita.
2. eksonin kutsutaan kuin nukleiinihapposekvenssi, joka on edustettuna RNA-molekyyli. Intronit, toisaalta, kutsutaan kuten nukleotidisekvenssit nähtävä geenit, jotka poistetaan Silmukointi tuottaa kypsän RNA-molekyyli.
3. Voidaan myös nähdä, että intronit ovat vähemmän konservoituneita, mikä tarkoittaa, että niiden järjestys muuttuu hyvin usein ajan kuluessa. Päinvastoin, eksonit ovat hyvin konservoituneita.
4. eksonit ovat koodeja proteiineja; intronien ei lainkaan sekaantuneet kanssa proteiinin koodaus.
5. eksonit voidaan kutsua kuin DNA emäkset, joita käännetään mRNA. Intronit ovat myös DNA-emäksiin, joita löytyy eksonien välistä.