Ero tiheys ja Volume Tiheys vs Volume

Tiheys ja tilavuus ovat kaksi tieteellistä käsitteitä, jotka liittyvät fysikaaliset ominaisuudet ja ominaispiirteet asiasta. Nämä ominaisuudet kuvaavat usein laadun tai ominaisuuden tietyn esineen. Molemmat käsitteet ovat yleensä kohdanneet fysiikan alalla ja molemmat toimivat mittausvälineiden kolmiulotteisia objekteja. Mutta molemmat ominaisuudet voidaan soveltaa kolmessa vaiheessa tai valtioiden asia, jotka ovat; Kiinteiden, nestemäisten ja kaasun.

'Tiheys' on määritelty massa tilavuusyksikköä kohti. Yksinkertaisesti sanottuna, se käsitellään käsite kuinka paljon aineen tai massa on sisällä objekti tilaa, että se vie. Se myös kuvaa suhdetta objekti 's massa ja tilavuus.

Tiheys on merkitty kirjaimella 'D' ja on skalaari ainesmäärää. Kaava on p = M / V tai tiheys on yhtä suuri kuin massa jaettuna tilavuudella. Tämä kaava koskee vain kohteita, joissa yhtenäinen koostumusten tai kiinteitä esineitä. Tällä samalla kaavalla, jossa on muutamia muutoksia, kaava tilavuuden ja massan voidaan myös johtaa. Kokeissa, massa määräytyy usein ensin ennen tilavuuden.

Tiheys mitataan seuraavissa yksiköissä: naulaa per kuutio jalka, grammaa kuutiosenttimetriä kohti, ja kilogrammaa kuutiosenttimetriä kohti.
Eri aineilla on erilaiset tiheydet. Tämän takia, tämä ominaisuus aineen avulla voidaan määrittää, onko tietty näyte tai aineen aito vai ei. Tiheyttä voidaan muuttaa tai vaihdella jos lämpötila tai paine on sovellettu.Volume, verrattuna, on osa tiheys. Koska ominaisuus, tilavuus on huolissaan, kuinka paljon tilaa tietyn kohteen vie. Se edustaa kirjain 'V.' Löytämisessä tiheys, tilavuus on toinen avainkomponenttien; toinen on massa.
In kolmiulotteinen esine, muoto 'volyymi voidaan määrittää kertomalla mitat, jotka käsittävät esineen' s pituus, leveys ja korkeus. Erityiset muotoja, kuten kuutio, sylinteri, prisma, suorakulmainen prisma, pyramidi, kartio, ympyrä, pallo ja muut muodot ovat erityisiä kaavoja määritettäessä tilavuus.

Nesteiden ja kaasujen, näyte aineita laitetaan astiaan ja lasketaan. Volume ilmaistaan ​​yksikköinä ja alayksiköissä kuten kuutiometriä kiintoaineita ja kuutio litraa nesteitä ja kaasuja. Tiheys ja tilavuus on käänteinen suhde toisiinsa. Jos tiheys kasvaa, vaikutus on lasku tilavuudesta. Sitä vastoin, jos tilavuus kasvaa, tiheys pienenee.

Yhteenveto:

1. Sekä tiheys ja tilavuus ovat fysikaaliset ominaisuudet aineen. Ne ovat läsnä perinteisessä vaiheissa aineen, jotka ovat kiinteitä, nestemäisiä ja kaasu. Sekä tiheys ja tilavuus on erityinen kaava tiedot kuiva tai säännöllisen muotoisia esineitä. Mitattaessa nesteitä ja kaasuja, on pieni poikkeama perinteistä lähestymistapaa tai kaava.
2. Tiheys edustaa kirjain 'D', kun äänenvoimakkuus kirjataan käyttämällä kirjain 'V.'
3. Density mittaa määrä aineksesta esineen. Samalla tilavuus on huolissaan paljon tilaa, että kohde sijaitsee.
4. tiheys kaava kiinteitä tai kolmiulotteisia esineitä, koostuu kahdesta osasta, massan ja tilavuuden. Tämän näkemyksen mukaan volyymi on osa tiheys. Toisaalta, tilavuus muodoltaan säännöllinen määritetään kolme ulottuvuutta: pituus, leveys, ja korkeus. Monissa tapauksissa, tilavuus mitataan käyttämällä mittalasiin, vettä, ja tiettyä kohdetta.
5. Mitä yksiköitä, tiheys yksiköt ovat komposiitti ja käsittää massan ja tilavuuden komponentteja. Sen sijaan on vain yksi komponentti mukana tilavuus, joka on yksikkö, jota käytetään tilavuus vain.
6. tiheys ja tilavuus on käänteinen suhde mukaan kuin matemaattista kaavaa tiheys.