Ero hydrofiiliset ja hydrofobisetHydrofiilinen vs Hydrofobinen

Liuottimet, seokset, yhdisteet, ja hiukkaset ovat vain joitakin harvoja osia kemistin 'elämässä. Tutkimuksia, joissa noudattamista molekyylin käyttäytymistä tahansa tilaan tai ympäristöön saattaa näyttää olevan yksi aivojen-selkäsauna töitä niille, joilla on pikku tausta kemian ja niihin liittyvien tieteiden, mutta nämä ovat erittäin hyödyllisiä keksimään uusimmat tuotteet ja kehitystä eri toimialoilla.

Kemistit, biologit, ja muut henkilöt haluavat uran tieteen tietenkin aloittaa uransa saavuttamalla tarvittava koulutus yliopistoissa ja korkeakouluissa. Kun he päättävät ura liittyvät biokemia, niiden koulutus alkaa opetuksia, jotka antavat heille syvemmän ymmärryksen molekyyli toimintaa ja käyttäytymistä.

Siitä huolimatta se on turvallista olettaa, että perus kursseja aikana ensimmäisen vuoden college kuuluu keskustelua hydrofobisten ja hydrofiilisten luonne molekyylien ja muita hiukkasia.

Vuodesta etymologia sana 'hiilivedyistä' tarkoittaa 'vettä.' Siten opiskelu hydrofobisten ja hydrofiilisten molekyylien koskee liukoisuutta ja muut reaktio hiukkasten koska ne ovat vuorovaikutuksessa veden kanssa. Termi 'Cphobic' peräisin 'fobia' voisi kääntää vieroksunta veteen. Hydrofobisia molekyylejä ja hiukkasia, näin ollen, voidaan määritellä, jotka ovat liukenemattomia veteen. Toisaalta, hydrofiiliset molekyylit ovat niitä, jotka ovat vuorovaikutuksessa hyvin H2O.

Toisin sanoen, erottelu hydrofobisten ja hydrofiilisten molekyylien vedetään noudattamista hydrofobisten hiukkasten 'vastenmielisyys vettä ja hydrofiilisiä molekyylejä' vetovoima vettä.

Vuonna laboratoriokoe, esimerkiksi, voidaan havaita, että on olemassa erityisiä liukenevia, jotka liukenevat veteen ja on joitakin, jotka eivät. Murskattu ja jauhettu meikki, yksi, ehkä liuottaa lasilliseen täynnä ruokaöljyä muttei lasi täynnä vettä. Suola, toisaalta, imeytyy veteen, mutta se ei voi liueta öljyyn.

Murskattu ja jauhettu meikki siksi voidaan nähdä hydrofobisia hiukkasia. Samaan aikaan opiskelijat voivat johtopäätöstä, että molekyylit suolan ovat hydrofiilisiä. Suola voi pitää voimakas affiniteetti veteen, jossa se voi imeytyä ja liuennut. Toisaalta, öljy-pohjainen meikki sisältää itsessään molekyylejä, jotka hylkivät ja kieltäytyvät yhdistää niitä vedellä 's.Sen lisäksi laboratoriokokeita, tämä molekyyli käyttäytyminen viitaten hydrofobisten ja hydrofiilisten luonto on myös havaittu, kun biologit tutkia läpäisevyyttä solukalvojen. Huomaa, että useat hiukkaset voivat tulla ja poistua solu- kalvon läpi, joka on valmistettu lipidikaksoiskerroksia ja proteiineja.

Kun hiukkaset ovat hydrofobisia, siellä tapahtuu yksinkertaisella passiivisen diffuusion mikä merkitsisi sitä, että molekyyli ei tarvitse rasituksessa energiaa syöttää tai poistua solun. Tämä johtuu siitä, että solukalvon tulee hydrofobisia komponentteja, jotka vastaavat molekyylit.

Toisaalta, hydrofiiliset hiukkaset saattavat tarvita proteiinikantajia helpotettua diffuusion. Tämä johtuu siitä, että komponenttien molekyylien hylätä solukalvon 's.

Saada selkeämpi käsitys tästä, kuva lasi vettä ja lasi ruokaöljyä. Kun vettä lisätään öljy, siellä tulee vastenmielisyyttä molekyylien välillä. Mutta kun tuo vettä veden ja öljyn öljyksi, ei tule reaktiota havaita.

Orgaaninen kemia tarjoaa selityksen tälle ilmiölle. Huomaa, että vesi sisältää polaarisia molekyylejä. Tästä seuraa, että napa-aineita ja hiukkasia imeydy tai houkutellut kanssa H2O. Hydrofiiliset molekyylit ovat tunnetusti polaarisia ja ionisia C merkitystä, niillä on positiivinen ja negatiivinen maksuja, jotka houkuttelevat vesimolekyylejä. Hydrofobiset hiukkaset tiedetään olevan ei-polaarinen.

Yhteenveto:

1. Hydrofiilinen tarkoitetaan vettä rakastava; hydrofobinen hylkii vettä.
2. Hydrofiiliset molekyylit imeydy tai liuottaa veteen samalla hydrofobinen molekyylit vain liueta öljypohjaisia ​​aineita.
3. Hydrofiilinen molekyylit tarvitsevat helpotetun diffuusion taas hydrofobiset molekyylit soveltuvat passiivisen diffuusion solujen toimintaan.