Ero GC-MS ja LC-MSGC-MS vs LC-MS

Lajittelu eri osien seoksesta voi olla helppoa tai voi olla vaikeaa riippuen seoksen tai näytteen mukana. Jotta voitaisiin tunnistaa ja tilin kaikkien aineiden tietyssä vaikea näyte tai sekoita, LC-MS tai GC-MS voidaan helpottaa ja nopeuttaa tunnistamista prosessi.

'LC-MS' on lyhennetty muoto 'nestekromatografia massaspektrometria.' Kone on yhdistelmä kahdesta aiemmin yksikkö koneiden, nestekromatografiaa ja massaspektrometriaa. Nestekromatografiakolonnivaiheesta erottaa fyysinen meikki seoksen taas massaspektrometrian käsittelee massan analyysi.

LC-MS on myös tekniikka alalla analyyttisen kemian, jota käytetään prosessissa, jotka edellyttävät aineiden tunnistaminen ja elementtejä. Tekniikkaa käytetään usein prosesseja, jotka edellyttävät korkea herkkyys ja selektiivisyys materiaalien tunnistetaan. Sitä käytetään usein tekemään havaitsemiseen materiaalien yhdistetyssä tilassa. LC-MS voidaan käyttää haihtumatonta ja termisesti herkkä molekyylejä. Tekniikkaa voidaan käyttää erottamaan erilaisia ​​orgaanisten yhdisteiden metaboliitteja proteiineihin.

LC-MS voi sekä antaa kaksiulotteinen ja kolmiulotteinen data, koska sen ilmaisimet. Taitekerroin, sähkökemialliset, fluoresenssi, ja ultravioletti-näkyvän (UV-Vis) ilmaisimet ovat perinteisiä ilmaisimien LC-MS. Massaspektrometriasta osa esittelee kolmiulotteisen datan, joka sisältää molekyylipainon, rakenne, tiheys, määrä ja puhtaus näytteen.

Useimmat sovellukset LC-MS ovat seuraavilla aloilla ja markkinat:

Farmakokinetiikkaa markkinat (maallikon 'termein, tutkimukset, joissa lääkkeet), joka sisältää lääkekehityksen, aineenvaihdunta (johon rakenteellinen tunnistus ja kvantitointi metaboliittien), kvantifioinnin toksikologian sekä herkkyys, tarkkuus ja täsmällisyys prekliinisissä ja kliiniset tutkimukset farmakokinetiikkaa ja yhteystiedot tutkimuslaitokset. mukana on myös muotoiluun, laadunvalvonta, ja tuotanto geneeristen lääkkeiden liiketoimintaa.
Biotechnology marketCusually mukana proteiinia kuvaamista, proteomiikka, laadunvalvonta, nukleotidit, ja hiilihydraatteja.
Maatalouskemikaalien marketCused yhdisteessä löytö, aineenvaihdunta, toksikologian, farmakokinetiikan, ja laadunvalvonta ja tuotannon.
Industrial marketsCa väline rakenteen määrittämällä Organometallics, laadunvalvonta, ja kilpailijan tuotteet Pesu- ja molekyylipaino rakenteen lisäksi polymeerien.
Ympäristön marketCID ja kvantitointi epäpuhtauksien veteen, epäpuhtauksia ja myrkkyjä ruokaa, epäpuhtauksia ja laittomien aineiden rehut.
Forensic marketCoften käytetään testaus laittomien aineiden ja myrkyllisten aineiden rikosten kohtauksia, laittomien aineiden kehon meikki (huumausaineiden testausta), ja räjähteitä.
AcademiaCused perustutkimuksessa tutkimuksen ja opetuksen.Niistä LC-MS etuja ovat: korkeampi näytteenkäsittelykapasiteetti, lyhyempi menetelmien kehittämiseen, Alanko herkkyys, ja yksiselitteinen tunnus.

Toisaalta, GC-MS on lyhyt muoto kaasukromatografista massaspektrometriaa. Sen tärkein ero muista tunnistaminen ja erottelu tekniikka on, että sitä käytetään näytteitä, jotka ovat termisesti stabiileja molekyylejä.

Yleensä GC-MS käytetään samaa sovellusta kuin LC-MSCto tunnistaa vieraita esineitä ja saastumista näytteen yleensä. Kuitenkin GC-MS on vipuvaikutus on edullinen standardin Forensisessa tunnistamiseen, koska se testaa yksittäisten aineiden ja ei testaus yleistä koostumusta tai tunnistamisen. GC-MS on myös edullinen laite käyttää, koska se on helpompi käyttää ja on vähemmän kunnossapitoa ja maksaa vähemmän kuin LC-MS kone.

Yhteenveto:

1. Sekä LC-MS ja GC-MS-menetelmiä erottaa kemikaaleja seoksessa tai näyte. Molemmat menetelmät erottavat kemikaaleja ensin kromatografisesti ja tarkastellaan lähemmin ja tunnistetaan massaspektrometrillä.
2. Molemmat menetelmät vaativat liikkuvan faasin ja kiinteän faasin. Ainoa ero on se, että LC-MS käyttää liuotinta liikkuvana faasina, kun taas GC-MS käyttää inerttien kaasujen (kuten helium) samalla kapasiteetti.