Ero Richterin asteikolla ja Mercallin ScaleRichterin asteikko vs Mercallin Scale

Aina maanjäristys tapahtuu (ehkä tappavin kaikki luonnonkatastrofit), asiantuntijat käyttävät tiettyjä välineitä mitata seismisiä toimintaan Maan ja mitata vahvuus ilmiö. Tähän liittyen, asteikot kuten Richterin ja Mercallin käytetään antamaan yleisölle jonkinlaisen käsityksen ja tehdä ennusteita ja ilmoittamista.

Tutkijat ovat kehittäneet tapoja mitata intensiteetti maanjäristyksiä. Sellaisenaan maanjäristys voidaan mitata joko perustamalla se seisminen energia suuruutta tai katsomalla maanjäristyksen 's vaikutuksia tai intensiteetti ympäristössä. Tämän vuoksi kaksi suosittua asteikkoja laadittiin. Richterin asteikolla on ihanteellinen barometrin arviointi kokonaisuutena seisminen aktiivisuus suuruusluokkaa kun Mercallin asteikon käytetään järistys intensiteettiä. Muita vastaavia asteikot voidaan käyttää mittaamaan intensiteetti kuin EMS mittakaavassa, MSK mittakaavassa INQUA mittakaava ja Shindo mittakaavassa. molemmat asteikot, joita yleisesti käytetään Amerikassa ovat Richterin ja Mercallin mittakaavoissa.

Historiallisesti Mercallin on aikaisempi asteikko, joka juontaa juurensa 19th century. Myöhemmin muutettu italialainen volcanologist nimeltä Giuseppe Mercallin 1990-luvun alussa. Yllättäen se oli Charles Richter (mies, joka lisäksi suunnitellut Richterin asteikolla), joka oli vastuussa antanut sille sen uusin muoto. Nykyään Mercallin mittakaava on täysin kutsutaan MMI laajuuden tai Modified mercallin asteikko.

Kuten mainittiin, Charles Richter kehitti Richterin asteikolla takaisin vuonna 1935. Sen avulla Beno Gutenberg (osakkuusyrityksen hänen), he tekivät suosituimmista ja yleisesti käytetty seisminen mittakaavassa tällä hetkellä. Tämä on todennäköisesti siksi, Richterin asteikolla on luonteeltaan objektiivinen, koska se hyödyntää havaintojen tuottamat seismometers. Siten numeeriset arvot auttavat luomaan logaritmit. Sitä vastoin Mercallin mittakaava on paljon subjektiivinen.Richterin asteikko on 0-10 numeerinen alue. Heikoin maanjäristykset yleensä rekisteröidä arvoja 0 ja 3. 9. Keskimmäinen taso järistystä pudota 5-5. 9 kun taas vahvempi järistykset laskeutua jonnekin 6-6. 9. Tehokkain kaikista maanjäristyksiä merkitään 7 tai suurempi. Päinvastoin, MMI on 12 tasoa intensiteetin taso 1 on vähiten hälyttävä ominaista vähäinen vapina luulla seismiset välineitä. Joista korkein on taso 12, joka on kuvattu täydellisen tuhoutumisen. Siten se on tunnettu muun termin 'mullistavaa tasolla.'

Yhteenveto:

1. Richterin asteikko mittaa seisminen aktiivisuus suuruus maanjäristys ja muilla aloilla, jotka voidaan mitata numeerisesti.
2. Mercallin asteikko mittaa voimakkuutta maanjäristyksen.
3. Mercallin asteikko on vanhempi mittakaavassa joka edeltää Richterin asteikolla.
4. Richterin asteikko on yleisesti käytetty kuin Mercallin mittakaavassa.