Ero Vesi ja raskas vesiVesi vs Heavy Water

Vesi on elinehto kaikkien elävien organismien. Noin 70 prosenttia maapallon 's pinta on veden peitossa. Raskas vesi on myös vettä, mutta se sisältää suurempi osuus vedyn isotooppi C deuterium.

Kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi tekee vesimolekyylin. Deuterium on hyvin paljon samaa kuin normaali vety, mutta sisältää ylimääräisen neutronin. Se on tämä ylimääräinen neutroni, joka lisää painoa atomin, joka tekee siitä raskaampaa.

Sekä raskaan veden ja vesi ovat aivan erilaisia ​​fyysisiä ja kemiallisia ominaisuuksia. Vaikka veden jäätymispisteen on nolla astetta, raskaan veden on jäätymispisteen 3. 82 astetta. Raskas vesi on hieman korkeampi kiehumispiste verrattuna vettä. Vaikka veden kiehumispiste on 100 astetta, se on 101. 4 astetta raskaan veden.

Tiheyden samoin, raskas vesi on suurempi tiheys verrattuna veden. PH-arvo raskaan veden on 7. 41 verrattuna vettä 's pH-arvo 7. mitattuna dynaamisen viskositeetin, lämmön fuusio ja höyrystymislämpö raskaan veden on korkeampia arvoja kuin veden. Mutta vesi on suurempi arvo pinnalla jännitteitä ja taitekerroin.

Toinen asia, joka voidaan nähdä, että vetysidosten lukumäärä molekyyliä kohti vettä on suurempi raskaassa vedessä. Tämä bondage antaa raskaan veden enemmän tetraedrisessa muoto, ja vesi laajempi rakenne.

Vesi on elintärkeää kaikkien elävien organismien, eikä organismi voi elää ilman sitä.

Raskas vesi käytetään lähinnä ydinreaktoreissa. Raskas vettä käytetään hidastamaan neutroneja, jotka vapautuvat johtuen fissio reaktoreissa. Vaikka vesi on tärkeää kaikille, raskas vesi voi olla haitallisia eläviä organismeja.Yhteenveto:

1. Kaksi vetyatomia ja yksi happiatomi tekee vesimolekyylin. Raskas vesi on myös vettä, mutta se sisältää suurempi osuus vedyn isotooppi C deuterium.

2. Raskas vesi on korkeampi jäätymispiste ja kiehumispiste verrattuna vettä.

3. Mitä tiheys, pH-arvo, dynaaminen viskositeetti, lämmön fuusio, höyrystymislämpö, ​​pintajännityksen ja taitekerroin, raskaan veden on korkeampia arvoja kuin veden.

4. Raskas vesi on enemmän tetraedrisessa muoto, ja vesi on laajempi rakenne.