Ero Ice ja Dry IceIce vs. Dry Ice

Ihmiset usein nähdä sekä säännöllinen jäätä ja kuivaa jäätä samanmuotoinen jäätä. Tämä ei ole yllättävää, koska ne todella näyttävät samalta kun vain yksinkertaisesti katsomaan kahta jäätä. Kuitenkin, vaikka molemmat jäätä käytetään jäähdytykseen, ne ovat edelleen hyvin erilaisia ​​toisistaan ​​eri näkökohtia.

Päällimmäisenä, säännöllinen jäätä ja hiilihappojään poikkeavat toisistaan ​​ne on tehty, tai niiden yleistä rakennetta. Tämä tarkoittaa sitä, että säännöllinen jäätä valmistuu jäädyttämällä vettä jäätymispiste lämpötiloissa. Hiilihappojäätä, päinvastoin, tehdään puristuksen CO2 (hiilidioksidi kaasua) käytetään erittäin korkeita paineita. Siksi säännöllinen jäätä, sen kemiallisessa muodossa, riippumatta sen olomuotoa, tunnetaan H2O, kun taas kuiva jää on CO2 (kiinteässä muodossa CO2 kaasua, kirjaimellisesti).

Toiseksi molemmat jäällä tyypit eroavat tavalla, että ne voidaan nesteyttää. Säännöllisellä jäätä, tarvitaan yleensä enemmän energiaa lämmön muodossa, jotta sen sulattamiseksi. 100 astetta, esimerkiksi helposti tepsiä. Lisäksi, laskemalla koko ilmakehän paineessa, voi jo sulaa kuivajäässä. Kuitenkin hiilihappojää kulkee kiinteässä olomuodossa sen kaasumaisten peräisin prosessissa sublimaatio.

Mitä jäätymispisteiden, säännöllinen jää yleensä tulee 'ice', kun se saavuttaa 32 celsiusta, eli noin negatiivinen 14 astetta. Kuivajäätä muodoissa negatiivinen 109,3 celsiusta; lämpötilassa, joka on paljon viileämpi kuin jäätymispiste tavallista vettä.

Säännöllinen jäätä voidaan käyttää myös ihmisten niiden juomien. Hiilihappojäätä on yleensä käytetään jäähdytykseen merenkulussa ja säilöntä hedelmät kuten viinirypäleet, useimmat varsinkin kun sato; kun taas säännöllinen jäätä on jäähdytysnesteen säännöllisen ruokia ja juomia. Tässä yhteydessä on myös tehtävä tunnetuilla että kuivajää ei saa käyttää jäähtyä normaaliin juomia, koska se saattaa olla haitallisia terveydelle.Yhteenvetona säännöllinen jäätä ja hiilihappojään eroa toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. Mitä kemiallinen rakenne, jäätä on H20, kun taas kuiva jää on CO2.

2. Säännöllinen jää voidaan sulattaa käyttämällä lämpöä, kun taas alentaa ilmakehän paineessa sulaa kuivajäässä.

3. Ice voidaan helposti ihmisten nautittavaksi, kun taas hiilihappojää tavallisesti ole tarkoitettu nautittavaksi (ne ovat hieman hengenvaarallisia kun syödään).