Ero Meioosi 2 ja MitosisMeioosi 2 vs Mitosis

Kaikki elävät organismit planeettamme koostuvat soluista. Biologiassa, solut ovat perustavanlaatuisia ja perusyksikkö elämän. Se on ainoa perusta ymmärtämisen organismeja tällä planeetalla sekä pohjan tutkimuksen aloilla, kuten biotieteiden.

Robert Hooke käyttöön sana 'solu' aikana 1665. From keksintö mikroskoopin, ihmiset pystyivät ymmärtämään noin solujen ja muiden mikroskooppiset eliöt. Suurin soluja, joka voidaan nähdä kautta paljain silmin ovat munasoluja.

Yhdestä solusta tulossa toiminnallinen organismeihin, kaikki elävät lajit planeetan tehtiin solunjakautumisen. Kuten elävästi muistaa, solut jäljitellä tulla kudoksiin. Kudokset jäljitellä tulla lihaksia. Lihakset jäljitellä tulla elimiin. Ja joukko elimet saadaan järjestelmän. Se on vain yhteenveto.

Vuonna solunjakautumisen on mitoosin ja meioosin 2. Mitosis ja meioosi ovat molemmat kiertokulun solunjakautumisen. Se on selitetty tässä prosessissa miten solut jäljitellä.

Suurin ero näiden kahden syklin on, että mitoosi sykli kestää yli kaksi tuntia, kun meioottista sykli voi kestää päiviä jopa viikkoja tuottamaan sukusoluja eläimillä, koska siihen liittyy meioosi 1 ja sitten meioosissa 2.

Mitosis kuuluu neljä olennaista vaihetta. Nämä ovat seuraavat: prophase, metafaasissa, Anaphase ja telophase. Meioosin 2 on vaihtelevaa organismista riippuen. Mitosis on aluksi muodostaa kaksi uutta tytärsoluksi sen lopputuote. Profaasissa, coiling tapahtuu. Metaphase liittyy uudelleen suuntaamista kromosomeja. Vuonna Anaphase, kromatidia erottua ja siirtyä kohti vastakkaista napaa. In telophase solu jakaa ja uusia tytärsoluja muodostetaan emosolu.Meioosi 2 liittyy tuotannon sukusoluja. Vuonna Meioosin 1, geneettinen rekombinaatio tapahtuu. Vuonna Meioosin 2, sukupuoli solut kromosomit jaettu puoli. Toiston aikana, kun sekä sukusoluja yhdistää, kromosomien lukumäärä on valmis jälleen.

Meioosi 2 ja mitoosin ovat tärkeitä kiertokulun solunjakautumisen. Tietäen ne voimme tietää, miten olemme kehittäneet ja kuinka tulimme olemaan täysimittainen organismi.

Yhteenveto:

1. Mitosis esiintyy kaksi tuntia, kun taas meioosia 2 esiintyy päiviä jopa viikkoja.

2. Mitosis kuuluu neljä olennaista vaihetta samalla meioosissa 2 vaihtelee.