Ero yhdiste ja MixtureYhdiste vs Seos

Kaikki fyysisiä esineitä koostuvat aineen, aine, joka vie tilaa ja on paino. Kaikki, mikä voidaan nähdä tai koskettaa kutsutaan asiasta. Se on luokiteltu elementtejä, yhdiste tai seos.

Elementti on yksi enemmän kuin sata olennainen aineita, jotka koostuvat atomeista, jotka muodostavat aineen. Se on ainesosa tai komponentti, joka muodostaa yhdisteen tai sen seoksen.

Yhdiste on kemiallinen liitto erillisiä elementtejä, ainesosia tai osia. Se on, kun eri elementit aineen, kuten atomit ja ioneja, yhdistää yhteen sovitussa suhteessa. Elementit eivät säilytä yksilöllisten ominaisuuksien se veisi paljon energiaa erottamaan sen osia.

Seosta, jossa on unionin kahden tai useamman eri materiaaleja, jossa ei ole kemiallista reaktiota tapahtuu. Ei ole kemiallisen sitoutumisen välillä jollekin aineelle. Yksittäiset osat seoksen säilyttävät omat ominaisuudet ja voidaan erottaa takaisin alkuperäiseen elementtejä. Seokseen, molekyylit kahden tai useamman aineita sekoitetaan muodostavat seokset, liuokset, suspensiot ja kolloidit.

Kun yhdiste on muodostettu, energia annetaan päältä tai absorboituu, mutta kun seos on muodostettu, ei ole energiaa annetaan päältä tai imeytyy. Seoksia voidaan luoda mekaanisesti, kun taas luominen yhdiste on riippuvainen kemiallisen reaktion.

Sen on myös kemiallisen reaktion erottaa aineosat yhdistettä, kun taas ainesosat seoksena voidaan erottaa läpi fysikaalista menetelmää. ? Seokset voidaan erottaa prosessin läpi haihduttamalla, suodattamalla tai käyttää magneettisen voiman.Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet yhdisteen poikkeavat sen osatekijät. Sen hiukkaset ovat samanlaisia ​​ja ovat tasalaatuisia.

Fysikaaliset ominaisuudet seos on samanlainen kuin sen osatekijät ja kemialliset ominaisuudet ovat seurausta aineita, ne on tehty. Sen hiukkaset ovat erilaisia, ja ne voivat olla tai ei ole homogeeninen.

Eräs esimerkki yhdisteestä on puhdasta vettä, joka on yhdistelmä vetyä ja happea samassa suhteessa. Toinen esimerkki on ruokasuolaa. Se on valmistettu yhdistämällä natriumin ja klooria, kaksi elementtiä, jotka voivat olla haitallisia omillaan. Kun natriumkloridia (suolaa) liuotetaan veteen, jotta muodostuu suolaliuoksella, se on seos.

Nämä kaksi ainetta tai seosta voidaan sitten erottaa tislaamalla tai kiteyttämällä. Muita esimerkkejä seoksista ovat ilman (kaasujen seosta) ja messinki (sekoitus kupari ja sinkki).

Yhteenveto:

1. yhdiste, on kemiallinen elementtien välillä, kun ei ole kemiallista reaktiota tai liimaus elementtejä seoksessa.
2. koostumuksia yhdisteen kiinteä, kun taas koostumukset seoksen ovat vaihtelevia.
3. komponentit yhdisteen eivät säilyttävät yksilöllisiä ominaisuuksia, kun taas komponentit seoksen säilyttävät yksilöllisiä ominaisuuksia.
4. ainesosien erottamiseksi yhdisteen olisi suuria panoksia energiaa, kun taas komponentit seoksesta voidaan erottaa helposti.