Ero Sähkömotorinen voima (EMF) ja potentiaalieroSähkömotorinen voima (EMF) vs potentiaaliero

Sähkömagnetismi on olennainen osa fysiikan. On ehdot ja yksiköitä, jotka ovat hyvin läheistä sukua toisilleen ja on erittäin hieno rivi erottaa kaksi. 'Mahdollinen ero' ja 'EMF' ovat kaksi tällaista termejä.

Sähkömotorinen voima (EMF)

Sähkömotorinen voima, tai EMF, on paremmin kuvailla koko jännite virtapiirin tuottaman lähteen tai akkua. Emf ei ole fyysistä voimaa. Se on pohjimmiltaan energiaa tarvitaan siirtämään yksikön positiivinen varaus miinusna- akun positiiviseen napaan kun piiri on auki. Emf on taustalla jännite, joka tapahtuu vaihtelevan magneettikentän poikki viiran tai piiri. Muodollisesti se myös määritellään voimana, joka tarvitaan erottamaan kahta maksut (yksi positiivinen ja yksi negatiivinen) toisistaan.

Se mitataan voltteina. Sähkömotorinen voima on usein merkitään symbolilla '?' (Epsilon).
Matemaattisesti, jos me määrittelemme EMF, saamme:
Missä '?' on EMF ja ECS on sähköstaattinen kenttä syntyy.

Yksinkertaisesti sanoen, se voidaan ilmoittaa sähkömotorinen voima on suurin jännite, joka voidaan saavuttaa tietyllä piiri.Mahdollinen eroavaisuus

Mahdollinen ero on työtä kohden maksutta siirtää maksu negatiivisen ja positiivisen akkuun. Kun akku on käytössä, tai virtapiiri on suljettu, pieni osa smv on käytetty poistamaan sisäinen vastus akku. Tämä energia kohti maksutta kutsutaan mahdollinen ero.

Jos '?' on EMF akun piirissä käytetyn ja 'r' on sisäinen vastus erityinen akku ja ulkoinen vastus piiri on 'R' piiri on 'I' nykyinen sitten;
? = Ir + IR
Täällä? C Ir pidetään välinen potentiaaliero liitinnavan, joka tunnetaan myös napajännite.
EMF voidaan mitata volttimittarilla ja edustaa symboli 'V' (V).
Termi 'potentiaaliero' käytetään myös suhteessa magneetti- ja gravitaatiokentissä. Heidän yksiköt ovat erilaisia, mutta käsite on samanlainen.

Yhteenveto:

1. Emf on yhteensä jännite akkua, kun mahdollinen ero on työn liikkuvat syytteen sähkökentän kahden erityisiä kohtia piirissä.
2. Emf on aina suurempi kuin jännite-ero.