Ero Eriarvoisuus ja yhtälöt Eriarvoisuus vs yhtälöt

Algebra on matematiikan joka on huolissaan tutkimuksen toiminnan ja suhteiden sekä rakennelmien ja käsitteet yhtälöt, termejä, ja algebrallinen rakenne. Sen juuret voidaan jäljittää antiikin babylonialaiset.

He kehittivät kaavoja laskea ratkaisuja matemaattisia ongelmia, kun taas varhain Egyptin, Kreikan ja Kiinan matemaatikot ratkaista matemaattisia ongelmia käyttäen geometrinen menetelmiä.

Myöhemmin, arabia ja muslimien matemaatikot kehittäneet valikoivia algebrallisia menetelmiä ratkaisussa lineaarinen määrittelemätön yhtälöiden, toisen asteen yhtälöt, ja yhtälöt useita muuttujia. Tänään ratkaista matemaattisia ongelmia käyttämällä näitä menetelmiä, erityisesti käyttämällä lineaarisia yhtälöitä ja eriarvoisuutta.

Yhtälö on lausuma, joka ylläpitää samanarvoisia kahden matemaattisia lausekkeita. Mikäli lausunto koskee kaikkia muuttujien arvot, sitä kutsutaan identiteetin. Jos se on vain totta joillekin muuttujan arvoista, sitä kutsutaan ehdollisen yhtälö.

Eriarvoisuutta, toisaalta, on lausunto, joka käyttää symboleja \u0026 gt; enemmän kuin tai \u0026 lt; vähemmistäkin kuin ilmaisemaan, että yksi määrä on suurempi tai pienempi arvo kuin toinen. Kuin identiteetti, eriarvoisuutta pätee arvot kaikkiin muuttujiin. Siinä keskitytään epätasa kahden muuttujan yksi heidän exponents. Sen kuvaajat sisältävät katkoviiva, joka osoittaa, jos ne ovat enemmän tai vähemmän kuin toisiaan tai jos ne eivät ole keskenään yhtä suuria. Se on hyvin monimutkainen ja tarvitsee arvio siitä, miten ratkaista ylimääräinen ratkaisuja. Yhtälö koskee vain yksinkertaisia ​​jyrkkyydestä ja analyysi joten se vähemmän monimutkainen. Sen kuvaajat sisältää kiinteän linjan kaikissa yhtälöt. Kun taas lineaarinen yhtälö kahden muuttujan voi olla useampi kuin yksi ratkaisu, lineaarinen epätasa käsittää useita eri ratkaisuja. Yhtälö osoittaa tasa kahden määrän tai muuttujiin, ja se on vain yksi vastaus ongelmaan, vaikka se voi olla erilaisia ​​ratkaisuja. Se käyttää tekijöitä, kuten x, y, jne epäyhtälö, toisaalta, osoittaa, miten numerot tai muuttujien tilataan, ovatko ne vähemmän kuin, yli tai yhtä suuri kuin toisiaan. Esimerkkejä: Yhtälö: a) x + 10 = 15, x = 15 '' 10, x = 5 b) 2x + 20 = 40, 2 x = 40 '' 20, 2 x = 20 x = 20/2, x = 10 Inequality : a) 10 \u0026 gt; 5b) 2x + 10 \u0026 gt; 0, 2 x \u0026 gt; 10, x \u0026 gt; 10/2,

x \u0026 gt; 5, mikä tarkoittaa mitä tahansa arvoa, joka on yli 5 voi olla

ratkaisu. Jolloin on useita.

Yhteenveto:

1. Yhtälö on matemaattinen laskelma, joka osoittaa samanarvoisia kahden lausekkeen kun taas eriarvoisuus on matemaattinen laskelma, joka osoittaa, että lauseke on vähemmän kuin tai enemmän kuin muut.
2. Yhtälö näyttää tasa kahden muuttujan kun taas eriarvoisuus näkyy epätasa kahden muuttujan.
3. Vaikka molemmat voi olla useita eri ratkaisuja, yhtälö on vain yksi vastaus samalla Epäyhtälön voi myös olla useita.