Ero SDS-PAGE ja geelielektroforeesi SDS PAGE vs geelielektroforeesi

Elektroforeesi voidaan käyttää selvittämään massaa objektin yleensä proteiinin ja deoksiribonukleiinihappo (DNA). Lohkon DNA, kun käyttöön kemikaaleja, voi nopeuttaa tai hidastaa tiedot prosessin. DNA-markkereita tunnetuista massa käytetään lähentää koon esineiden matkustaa kerran elektroforeesi on päättynyt. Elektroforeesi on todennäköisimmin eniten käytetty työkalu molekyylibiologien ja biokemisteille.

On olemassa kahdenlaisia ​​elektroforeesi, joita käytetään yleisesti tässä prosessissa. Nämä ovat natriumdodekyylisulfaatti-polyakryyliamidigeelielektroforeesi (SDS-PAGE) ja natiivi geelielektroforeesi.

SDS-PAGE on ei-selektiivinen menetelmä geelielektroforeesia käyttää aloilla kuten biokemia, oikeuslääketieteessä, biologian ja genetiikan irrottamaan proteiinia niiden elektroforeettinen liikkuvuus. SDS on anioninen pinta-aktiivinen aine, jota voidaan käyttää auttamaan hajottamaan soluihin DNA: n uutto ja erottamiseksi proteiinien SDS-PAGE. Elektroforeesin aikana, seos proteiini ensin nesteytetään liuokseen, jossa SDS: ää. Sitten ainetta nimeltä Mercaptoeethanol levitetään poistaa disulfidisidokset tehdä proteiiniin lineaarinen. Elektroforeesi aloitetaan sitten. Tulokset tuottaisi kaksi tähdettä molekyylien, joista yksi on SDS-PAGE.

Puuttuminen SDS-PAGE ei ole ongelma, koska geelielektroforeesi voidaan vielä tehdä vain, että proteiinit eivät menetä kaikki niiden toisen ja kolmannen asteen rakenne eivätkä avaavat yleensä suorassa tankoja.

Samaan aikaan natiivigeelielektroforeesia käyttää geeliä kuin anticonvective välineellä. Se on yleensä käytetään erottamiseen biologisten makromolekyylien, kuten DNA: n, ribonukleiinihappo (RNA) ja proteiinia. Sitä voidaan myös käyttää erottamiseen nanohiukkasten.

On olemassa kaksi pääasiallista geelejä käytettiin natiivigeelielektroforeesia, nimittäin:Agaroosigeelillä, jota käytetään suurempia molekyylejä. Tämä geeli ei tunnista pieniä eroja kaksi molekyylitason bändejä. Se on myös käytetään ainoastaan ​​erottamiseen DNA. Visualisointi agaroosigeelillä tehdään sekoitus etidiumbromidia.

Polyakryyliamidigeelillä, jota käytetään pienempiä molekyylejä. Tämä geeli tunnistaa eroja molekyyli bändejä. Lisäksi DNA: ta, se voi myös erottaa proteiineja.

Yhteenveto:

1. SDS-PAGE on ei-selektiivinen menetelmä geelielektroforeesia käyttää aloilla kuten biokemia, oikeuslääketieteessä, biologian ja genetiikan irrottamaan proteiinia niiden elektroforeettinen liikkuvuus, kun geelielektroforeesia käytetään tavallisesti erottamiseen biologisten makromolekyylien, kuten DNA, ribonukleiinihappo (RNA), ja proteiinia. Sitä voidaan myös käyttää erottamiseen nanohiukkasten.