Ero Nebula ja galaksilaguunisumu

Nebula vs Galaxy

Nebula ja Galaxy ovat kaksi eri asiaa, jotka ovat läsnä sisällä maailmankaikkeuden elämme. Usein ymmärtämistä sumu on sekoittaa muiden ominaisuuksien tilaa, erityisesti galaksi. Tässä artikkelissa korostetaan eroja kahden.

Sana Nebula on Latinalaisen sana, joka tarkoittaa yksinkertaisesti pilvi. Kuitenkin rooli sumu ei ole vain tämän. Nebula on pilvi tähtienvälisen pölyn ja muut ionisoitunut kaasuja erityisen heliumia ja vetyä. Galaksi toisaalta on valtava kokoelma tähtiä, jotka pidetään yhdessä vetovoima. Galaxy sisältää tähtijärjestelmistä tähtijoukkoa yhdessä tähtienvälisen pölyn.

Yksi keskeisistä eroista näiden kahden välillä on niiden koko. Koko galaksi on yleensä paljon suuruuksia korkeampi kuin koko sumu. Toiseksi sumu on läsnä sisällä galaksi. Galaxy kuitenkaan voida sisällä sumu.

Andromedan galaksi

Kun paljon kerääntyy sisällä sumu painovoiman vetovoima kasvaa ja sumu romahtaa muodostaa tähti. Tämä ei tapahdu kanssa galaksi eli galaksin kokonaisuutena ei romahda synnyttää tähti.

Galaxies olemassa eri kokoisia ja myös vaihtelevalla kirkkaus. Ne siis luokiteltu perustuen näihin tekijöihin. Yleensä ne on luokiteltu kolmeen pääryhmään: (a) kierre (b) elliptinen (c) epäsäännöllinen. Nebulae myös yleensä luokitellaan perusteella niiden rakennetta. On luokitukset ovat kuitenkin erilaisia ​​kuin galakseja. Lähinnä tähtisumut on luokiteltu seuraaviin neljään tyyppiin: (a) emissiosumu (b) HII alueet (c) supernovajäänne (d) pimeä sumu.Vaikka se voi tuntua ironista mutta lisäksi kvasaarit on muodostettu tähden syntymän ne voidaan myös muodostaa silloin, kun tähti tukahtuvat. Galaxy kuitenkaan ei ole muodostettu aikana tällaista luhistuminen.

Toinen ero on todettava, että galakseissa on yleensä pidempi kuin että kvasaarit. Tämä johtuu siitä, sumu on vain yksi asia on laaja galaksi, joka voi olla jopa yli miljoonia tähtiä. Elämä galaksin on siis kytketty kanssa elämään kaikki tähdet sisällä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jos galaksi tukahtuvat, miljoonia tai miljardeja tähtiä kuolee sen kanssa, mutta sumu johtaa vain yhden tähden kuolema.

Galaksit löytyy myös tilaa muodoissa klustereissa tai ryhmiä, tällaista mallia ei ole vielä havaittu sumuja.

Galaksit ja kvasaarit ovat erilaisia ​​ominaisuuksia valtavan maailmankaikkeuden että elämme. Tärkeintä on huomata, että ne poikkeavat toisistaan ​​niiden koon mukaan ja samalla, galaksit omaavansa monta tähteä, sumu on vasta alussa tai lopussa yhden tähden.

Yhteenveto:

Nebula on pilvi tähtienvälisen pölyn, kun galaksi on valtava kokoelma tähdet.
Koko galaksi on paljon suurempi kuin koko sumu.
Nebula syy tähtimuodostelmaan.
Nebula on läsnä galaksi. Galaxy ei voi olla läsnä sumu.
Nebulae luokitellaan päästöjä, HII alue, supernovajäänne ja tumma.
Galaksit luokitellaan kierteeseen, elliptinen ja epäsäännöllinen.
Galaksit elävät pidempään kuin sumuja.
Säilyy useita tähdet on kytketty elämän galaksin taas elämä vain yksi tähti liittyy sumu.