Ero Populismi ja edistysmielisyyttäPopulismi vs edistysmielisyyttä

Myöhään 19th alussa 20. vuosisadan, ajatuksia populismin ja edistysmielisyyttä weren 't että hyvin ymmärretty toisin kuin miten paljon ihmiset tiesivät olemassaolosta demokraatit ja republikaanit. Kuitenkin populismi ja edistysmielisyyttä kampanjoita siirteitä aloittamaan kansallista edistystä.

Standardi käsitys edistysmielisyyttä nojasi enemmän kohottavaa maan hyväksi sosiaalis-taloudellisia ja poliittisia uudistuksia, kun taas populismin oli anti-kapitalistinen joka suosi agrarismia vaikka vastakkaista rajuja modernisointiin. Pitkällä aikavälillä se on havaittu, että nämä kaksi liikkeet olivat itse asiassa sama suhteen tavoitteet ja päämäärät kuin molemmat halusimme muutosta parempaan. Se 'on vain, että ne ovat eri kannalta lähestymistapaan.

Yksinkertaisesti sanottuna, edistysmielisyyttä on akateemista luonteeltaan ja näyttää olevan enemmän yläluokan. Sellaisena se oli ajatus tukema rikas ja voimakas yksilöitä. Ne, jotka kuuluvat keskelle ja yläluokka käytti enimmäkseen omistettu edistysmielisyyttä. Tämä koskee myös erittäin kaupungistunut alueita. Poliitikot pitivät myös ajatuksesta edistysmielisyyttä ja korostettu hyväntekeväisyyteen tekoja. Se oli ylhäältä pohjaan lähestymistapaan, jossa ideat pääosin peräisin huipputason ja sitten myöhemmin levisi massoja. Progressivists, kuinka niitä kutsuttiin, liikahtanut tieteen edistyksen yhteiskunnallinen täydellisyyttä.

Populismi on toisella puolella saman kolikon. Se on alas-ylös liikettä, mikä viittaa enemmän osallistumista massojen osalta hankintaan ideoita ja myös tärkeitä päätöksenteossa. Se on tässä valossa suosittu sosiaalisten ryhmien tai järjestöjen massojen muodostettiin kuten Grange ja maanviljelijöiden 'Alliance. Populistit myös pyrki samanlaista modernisoinnin kuin progressivists mutta varmisti ei vaaranneta sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Että' takia monet pitävät populismin muotona välinen taistelu eliitin ja alempien luokkien.Koskien sen aikaan hahmottaminen, The populismi kampanja sanotaan alkaneen jälkimmäisessä osassa 19. vuosisadan seurauksena suuren laman. Se kukoisti Teksasissa joka myöhemmin levisi kohti Dakotas. Huippu populismin liikkeen sanottiin olevan aikana William Jennings Bryan 's voitto presidentiksi puolueen takaisin vuonna 1896. Hänen ryhmänsä kannatti voimakkaasti populismin asialistalla. Progressiivinen liike, toisaalta, alkunsa aikana jo 20-luvulla .

Yhteenveto:

1. Ne, jotka seuraavat tai tukea edistysmielisyyttä ovat enimmäkseen eliitti, rikas ja voimakas poliitikot taas ne, jotka tukevat populismi ovat yleensä massoja.
2. edistysmielisyyttä on ylös-alas-liike taas populismi on alas-up luonteeltaan.